НОВО! Ја, Козмо

25.02.2022

Ово је дирљива, смешна и топла прича о покушају једног пса да спасе своју породицу, постане звезда и поједе много шунке.

Козмова породица је у кризи.

Козмов задатак је да је одржи на окупу.

Он зна тачно шта треба да ради.

Али постоји један проблем.

Козмо је златни ретривер.

У издању „Креативног центра“ недавно је објављен роман „Ја, Козмо“ америчке списатељице за децу Карли Соросијак. Ова духовита и интересантна прича говори о породици Вокер која се налази пред тешким животним одлукама, врло узнемирујућим за све њене чланове. Главни јунак и приповедач је тринаестогодишњи златни ретривер Козмо, чија псећа перспектива свакодневних догађаја чини читање изузетно забавним и узбудљивим. Његово приповедање је стални извор хумора, али и нежних емоција. Суптилни наговештаји драматичних догађаја, као и необичан поглед главног јунака на свет који га окружује, буде код читаоца узбуђење док открива нове и другачије тачке гледишта, подстичу машту и емпатију.

Козмо воли да плеше уз џез музику, једе шунку и сендвиче са сиром, а највише од свега воли своју породицу. Окупирају га најразличитије бриге – како миришу његове играчке након што их неко неправедно убаци на прање, да ли ће током шетње успети да избегне свог највећег непријатеља бобтејла Комету, односно како ће му умаћи ако не успе да га избегне на време, с обзиром на то да га зглобови све више боле и да се све теже креће.

Постојеће Козмове бриге постаће незнатне када наступи породична криза. Уз помоћ дечака Макса, који је његова најважнија особа у читавом свемиру, Козмо ће учинити све да своју породицу одржи на окупу. За успех њихове мисије најважнији је плес, тако да Козмове и Максове напоре прате обиље музике и игре, труда и трапавости, забаве и привржености, који Козмов свемир и свет овог романа чине посебно ведрим и пуним подршке, како за јунаке, тако и за све његове читаоце.

Роман „Ја, Козмо“ намењен је деци старијој од девет година, али ће се у причу овог неодољивог јунака сигурно заљубити и старији читаоци. Посебно га препоручујемо свима који су се икада запитали како свет изгледа из угла једног пса.

Карли Соросијак, америчка списатељица за децу и младе, одрасла је у Северној Каролини, а студирала на универзитетима у Оксфорду и Лондону. Сада живи са мужем у Атланти, обожава да путује и да се брине о животињама. Њен кућни љубимац је један амерички динго. После великог успеха књиге „Ја, Козмо“ написала је и роман „Мој живот као мачка“, такође намењен младима, који нас наредне године очекује у издању „Креативног центра“.

Књигу "Ја, Козмо" можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa