НОВО! Моћ позитивног става

01.03.2022

У оквиру едиције „Мала психологија“ објављена је нова књига за основце „Моћ позитивног става“. У питању је лако разумљив и забаван водич за свакодневни напредак, намењен деци узраста од 9 до 12 година.

Школске обавезе, али и ваннаставне активности којима деца данас посвећују велики део свог времена, често могу бити врло изазовне. Страх од неуспеха и губитак самопоуздања при суочавању са препрекама лако могу угрозити остваривање чак и најситнијих циљева. Уз „Моћ позитивног става“ деца ће научити да на другачији начин размишљају о својим успесима и неуспесима, успут изграђујући развојни ментални став уз који ће лакше моћи да савлађују препреке и постижу задате циљеве, са вером у себе и сопствене способности.

Шенон Андерсон на интересантан начин младим читаоцима приближава истраживања Керол Двек, водеће светске научнице у области развојне психологије. „Моћ позитивног става“ има за циљ да код деце освести начин на који размишљају и закључују о својим талентима и способностима, како би лакше остварила успех у школи, спорту, уметности и свакодневном животу.

„Моћ позитивног става“ је својеврстан приручник за постизање развојног менталног става, јер садржи мноштво занимљивих чињеница и знања из области развојне психологије. Такође, истовремено је и веома користан водич кроз свакодневницу, јер развијајући идеју о свакодневном успеху ова књига у обзир узима различите аспекте који утичу на напредовање деце:

•             однос према талентима и способностима и њиховом развоју

•             суочавање са неуспесима

•             превазилажење страха од грешке

•             дефинисање циљева и развијање плана за њихово постизање

•             постизање усредсређености у раду

•             одговоран однос према менталном и физичком здрављу.

Уз све то, књига доноси и мноштво наизглед ситних, али значајних савета и пречица на путу ка позитивном односу према себи и својим достигнућима.

Свако поглавље садржи илустроване примере из савременог живота деце, уз које ће млади читаоци лакше усвајати представљена знања. Ауторка је осмислила и низ забавних и корисних упитника, тестова и задатака, који додатно помажу читаоцима да провере разумевање текста, науче понешто о себи и постепено прате своје напредовање на путу ка развојном менталном ставу.

„Моћ позитивног става“ може бити од велике користи и родитељима, нарочито када је у питању освешћивање начина на који реагују на дечје успехе или неуспехе, мање или више развијене таленте и способности, јер то у великој мери може утицати на самопоуздање код деце и формирање различитих менталних ставова.

Ову књигу наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa