Радионица креативног писања за старије основце ‒ ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ

07.03.2022

Ахооој, љубитељи читања и писања! Последње пахуље су за нама, стиже нам пролеће и прави је тренутак да кренете на сасвим посебно ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ

Време је да подигнемо једра, ухватимо невидљиве ветрове маште и кренемо у авантуру пуну искушења и изазова која ће заувек променити ваш поглед на тајанствени свет књига.

Уколико имате од 11 до 14 година, волите да читате и пишете и желите да сазнате:

  • како настају књижевни ликови, где се крију идеје за писање
  • како писци плету заплет, шта чини добар почетак и добар крај једне приче
  •  као и још много, много тога што чини вештину писања

онда је овај позив упућен управо вама.

Школа креативног писања под називом Путовање у средиште приче намењена је узрасту старијих основаца, а настала је с намером да омогући младим љубитељима читања и писања да завире у свет прича и открију бројне тајне списатељског заната.

Програм ће се реализовати у оквиру 8 радионица ‒ једном недељно током марта и априла месеца. Полазници ће се упознати са основним законитостима писања и приповедања прича, радити на различитим практичним задацима, проширити своја знања из области књижевности и надасве уживати у авантури читања и писања.

Програм радионица осмислила је Анђелка Ружић, професорка српског језика и књижевности и дугогодишња уредница у издавачкој кући Креативни центар, која већ дуги низ година плови књижевним водама с нашим најбољим писцима и ствараоцима за децу и младе. Јасминка Петровић, Весна Алексић, Златко Васић, Дејан Алексић, Ивана Нешић, Весна Видојевић Гајовић само су нека од имена познатих књижевних морепловаца и њених сапутника. На обострану радост и задовољство та путовања резултирала су бројним књигама, које су добиле највеће домаће књижевне награде.

Почетак путовања: 12. март 2022. године у 11 часова

Место: Клуб књижара Креативни центар (ТЦ Еуроцентар)

Цена за први циклус у марту ‒ 4 радионице 3800 динара

Цена за други циклус у априлу ‒ 4 радионице 4000 динара

Трајање радионица:  90 минута

Рок за пријављивање: 11. март

Све пријаве слати на: andjelkaruzic@gmail.com

Корисни линкови

banka intesa