НОВО! ХОКУС-ПОКУС

08.03.2022

Мађионичарске карте су прави избор за добру забаву у кругу драгих особа!

Ново издање Креативног центра ХОКУС-ПОКУС, намењено деци школског узраста, садржи 32 илустроване карте с упутствима за извођење једноставних и забавних мађионичарских трикова. Поред добре забаве, јер извођење трикова доноси пуно смеха и незаборавне заједничке тренутке у породици или међу пријатељима, ова збирка омогућава и: развијање брзине – динамични трикови утичу на развој моторике код деце и на брзо интелектуално реаговање; савладавање практичних вештина – изводећи трикове дете вежба стрпљење, учи да планира обавезе и рукује предметима; стицање самопоуздања – увежбавање трикова захтева концентрацију, истрајност и добру меморију, а успешно извођење ствара осећај сигурности.

Свака картица садржи опис поступка за извођење трика, списак неопходних реквизита, информације о томе о каквом типу трика се ради и какво умеће се тражи од мађионичара. У пољу „Корисни савети“ деца ће пронаћи практична упутства о томе на шта треба да обрате пажњу током извођења трика и како лакше да овладају мађионичарским вештинама. Уколико је пре извођења трика потребно припремити нешто што публика не сме да види, то је такође наведено на картици. Уз све ово, будући мали мађионичари ће у кутији пронаћи и „Савете за чаробни свет мађионичарства“: зашто је важно изабрати уметничко име и чаробне речи које ће се користити током извођења трика, како направити мађионичарски шешир и чаробни штапић, као и мноштво других корисних предлога и идеја.

Приређивач ове збирке је велики мађионичар Душко Пролушић (1946). Пред публиком је наступао више од 600 пута изводећи трикове из овог издања, али и многе друге. Више од половине наступа било је у добротворне сврхе. Према речима аутора, нема великих и малих трикова. Сваки трик је добар ако се добро изведе, а за то је потребно доста воље и упорности. Обраћајући се млађим основцима, којима је издање „Хокус-покус“ и намењено, Душко Пролушић каже: „Нико, па ни Худини, највећи и најпознатији мађионичар, није се научен родио – свако је једном био почетник. Треба да знате да су мађионичари сасвим обични људи без икаквих натприродних моћи. Популарност дугују вештини, знању и поштовању мађионичарских правила. Покушајте и сами – изаберите трик и упознајте чаробни свет мађионичарства“.

Ову књигу наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa