НОВО! Огласи „Шумских новина“

11.03.2022

Уз ОГЛАСЕ „ШУМСКИХ НОВИНА“ наши најмлађи читаоци и њихови родитељи доживеће праву читалачку пустоловину испуњену смехом и узбуђењима!

Након „Јежеве кућице“, „Пијетла и мачка“, „Мјесеца и његове баке“ и „Вашара у Стрмоглавцу“, у едицији „Пустоловине за предшколце“ објављен је још један наслов Бранка Ћопића, нашег чувеног писца за децу и младе.

У ОГЛАСИМА „ШУМСКИХ НОВИНА“, књизи која већ деценијама увесељава генерације деце, чекају вас многи занимљиви ликови и догађаји, као и објашњења неких мање познатих појмова са којима ће се деца сусрести у овим стиховима.

Огласи су, у ствари, духовите загонетке – стихови са скривеним значењем, за чије је откривање потребна домишљатост, а на том путу смех и забава су загарантовани. Ћопићеви стихови проткани су мудрим, лукавим хумором, који деца воле и с радошћу откривају.

Јунаци ове књиге су шумски становници који непрестано покушавају да међусобно насамаре једни друге подметањем разноразних замки. Вук позива јагањце у новоосновани хор, а лија је сасвим случајно пронашла једно гускино перо и радо би хтела да јој га врати.

Огласи из „Купусног листа“ на шармантан начин сликају свакодневне дечје муке, бавећи се ситуацијама и искуствима које деца схватају озбиљно – брига због лоше оцене, страх од мрака или грижа савести због учињеног несташлука.

Огласи „Мачкове пређе“ су посвећени смешном сукобу између чича Трише и његовог лењог мачка Тоше и халапљивог пса Жуће.

Посебну улогу у разумевању стихова и откривању њиховог правог значења имају ненадмашне илустрације Душана Павлића, које чаролију читања чине још узбудљивијом.

Као и у осталим издањима из едиције „Пустоловине за предшколце“, читаоце на крају књиге чекају нове авантуре – додатни садржаји, попут занимљивих анегдота из пишчевог детињства и маштовитих задатака који ће подстаћи децу да наставе причу. Читаоци ће сазнати какав је Бранко Ћопић био као дете и какве драгоцене песме и приче је још написао. Моћи ће самостално или уз помоћ родитеља да се забаве, истовремено развијајући читалачке вештине.

Књигу можете наручити путем нашег сајта или купити у Клуб књижарама „Креативног центра“ (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa