НОВО! Серијал ВЕЉА И ПРИЈАТЕЉИ

19.03.2022

„Увек ме обрадују књиге попут ових, уз које моја деца уче о емпатији и прихватању других, зато што ми помажу у мојој мисији одгајања добрих и пажљивих људи. Уз то, Веља Веверица је заиста неодољив јунак!“ (Book Nerd Mommy)

Ако сте у потрази за топлим причама о пријатељству, толеранцији и разумевању за ваше предшколце и млађе основце, позивамо вас да закорачите у кестенову шуму, где се скрива свет симпатичног Веље Веверице и његових пријатеља – Ђорђа Сове, Мишка Медведа, мишица Даре и Маре, као и тајанствене „ствари“!

У првој сликовници из овог серијала, под називом Ствар, Веља Веверица и Ђорђе Сова у својој јутарњој шетњи срели су необично створење с малим кљуном и сјајном розе длаком. Закључили су да се ради о веома опасној „ствари“и да је за борбу против ње потребно прикупити храброст. У томе ће им сигурно помоћи зелени кексићи...

У причи Супа од свега Веља Веверица је пронашао бакин кувар и у њему рецепт за „супу од свега“. Одлучио је да је скува са својим пријатељима. Сваки гост је донео састојак по свом избору и убацио га у лонац. Али недостајало је оно што сваку „супу од свега“ чини заиста посебном. Недостајао је тајни састојак и дружина је кренула у потрагу за њим!

Весели цртежи пуни симпатичних детаља прате ове пажљиво осмишљене и забавне приче, које нас подсећају на то да љубазност и доброта могу савладати страх и љутњу.

Серијал сликовница о овој веселој дружини, који за сада броји осам књига, оригинално је објављен у Француској, након чега су поједине приче преведене у 14 земаља. Ауторка књига је Астрид Деборд, илустровао их је Марк Бутован, а на српски их је превела Оља Петронић.

Астрид Деборд живи у Паризу, где ради као писац и уредник. Дипломирала је филозофију, а поред необичних прича за децу написала је и неколико књига о филозофији и религији за одрасле.

Марк Бутован је награђивани писац и илустратор. Већ годинама илуструје сликовнице, стрипове и часописе. Његове веселе, живописне и домишљате илустрације привлачне су и деци и родитељима.

„Оригинална и забавна прича за децу узраста од 4. до 8. година биће одличан додатак свакој колекцији сликовница.“ The Midwest Book Review

Код ових књига првобитно су ме привукле живописне и забавне илустрације, а прича у њима је још боља. Љубазност и прихватање других може да промени свет – и томе треба да учимо нашу децу.“ Dotters Books

Ове књиге можете наручити путем нашег сајта или купити у Клуб књижарама „Креативног центра“ (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa