Недеља поезије

21.03.2022

Поводом Светског дана поезије, који се обележава 21. марта, припремили смо посебну акцију – осам одабраних књига поезије биће на попусту од 30%.

Акција важи на нашем сајту, као и у књижарама „Креативног центра“ (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

УНЕСКО је установио Светски дан поезије 1999. године, у циљу промоције читања, писања и објављивања поезије широм света, али и давања нових подстицаја и признања националним, регионалним и интернационалним поетским покретима.

Поезија за децу је посебно важна јер она, по речима професора књижевности и песника за децу Симеона Маринковића, „обједињује речи, мелодију, слике и драмску игру. С њом се корача, дише, ради и она нам је најближа души“.

Поезија подстиче унапређење вербалне интелигенције код деце. Слушајући песме деца усвајају нове термине, а кроз стихове и риму откривају и нова значења већ познатих речи. Учење песмица напамет стимулише развој говора – деца стичу осећај за ритам, вежбају правилан изговор и богате свој речник.

Уз поезију деца ће научити како да се играју речима и језиком, што ће подстаћи њихову машту и утицати на развој креативности, али им истовремено омогућити и да се забаве и насмеју – а све то су особине добре књиге за децу.

Корисни линкови

banka intesa