Вебинар за професоре психологије

06.04.2022

Позивамо професоре психологије и стручне сараднике психологе у средњим школама да се пријаве на бесплатан вебинар на ком ће бити представљен уџбеник „ПСИХОЛОГИЈА за други разред гимназије и други и трећи разред подручја рада економија, право и aдминистрација“ аутора ЖАРКА ТРЕБЈЕШАНИНА.

Вебинар ће бити одржан путем апликације Zoom.

О уџбенику ће говорити проф. др Жарко Требјешанин, психолог и аутор уџбеника.

Термин: уторак, 12. април, у 19 h

Трајање: 45-60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ

Потврда о стручном усавршавању биће послата свим учесницима путем мејла, неколико дана након одржавања вебинара.

Уџбеник ПСИХОЛОГИЈА садржи 19 поглавља распоређених у три целине: „Психологија као наука и пракса“, „Личност као јединство психолошких процеса, особина и стања“ и „Особа у социјалној интеракцији“. Да би се садржаји учинили пријемчивијим и олакшало учење, из основног текста су издвојени боксови различитог типа: у једнима се на занимљив начин илуструју главне идеје, други садрже прегледе који олакшавају памћење сложенијег градива, у трећима се указује на повезаност градива, а ту су и боксови са задацима чије решавање захтева примену наученог. На крају сваког поглавља налази се сажет приказ садржаја, две врсте питања (за обнављање градива и за размишљање), као и списак препоручене литературе за даље читање.

„Настојао сам да направим савремен, обухватан, информативан и занимљив уџбеник, који ће ученицима бити користан, разумљив и близак. Желео сам да их ова књига уведе у узбудљив свет психологије као науке и да у њој нађу одговоре на многа питања која муче данашње девојке и младиће. Уџбеник је замишљен тако да подстакне младе да критички, слободно размишљају о проблемима појединца као личности и као члана друштвених група.“ Проф. др Жарко Требјешанин

Корисни линкови

banka intesa