Вести из Европе

13.04.2022

Европско удружење издавача уџбеника (EEPG), чији је члан и издавачка кућа "Креативни центар", покренуло је иницијативу за пружање помоћи деци избеглицама из Украјине.

Захваљујући томе, ова деца, чија је школска година изненада прекинута и која углавном не знају језик земаља у којима се тренутно налазе, биће у могућности да бесплатно користе пдф верзије уџбеника на украјинском језику.

Издавач ових уџбеника је кућа "Ранок", један од највећих издавача уџбеника у Украјини и члан Европског удружења издавача уџбеника. Ова могућност ће бити посебно значајна наставницима у школама Пољске, Немачке и Италије, али и других земаља које су примиле велики број украјинских избеглица и које настоје да децу укључе у школски систем како би бар у извесној мери надокнадила пропуштено школско градиво.

У случају да и у нашој земљи има деце избеглица из Украјине којима је ова врста помоћи потребна, њихови родитељи или наставници могу бесплатно преузети поменуте уџбенике с линка https://www.ranok.com.ua/text-book-elementary.html 

Корисни линкови

banka intesa