ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА

12.05.2022

Све љубитеље књига, као и оне којима је потребно мало мотивације за читање, позивамо у ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА!

У потрази си за још једном добром књигом, али не знаш шта ти се тачно чита? Опис књиге ти звучи привлачно, али није ти баш јасно о чему се ту заправо ради? Када завршиш с читањем књиге, увек желиш да се још мало задржиш у свету који је у њој представљен и додатно га истражиш? Уживаш у томе да своје утиске, ставове или недоумице у вези с књигом поделиш са другима?

У суботу, 21. маја, од 11 до 12 h, у Клубу књижари Креативни центар у Македонској 30 биће одржана прва бесплатна радионица нашег читалачког клуба. Радионица је намењена деци у узрасту од 12 до 14 година, а повод ће бити роман Тајни план: МореПрочитајте књигу и дођите да са нама разговарате о њој!

Роман Тајни план: Море биће до 21. маја на попусту од 30% на нашем сајту, као и у књижарама Креативни центар и његова акцијска цена биће 525 динара.

РАДИОНИЦА ЈЕ БЕСПЛАТНА И ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ - пошаљите нам име и презиме детета, број мобилног телефона и е-маил адресу на мејл bookmaster@kreativnicentar.rs најкасније до понедељка, 16. маја, након чега ћемо вас обавестити о томе да ли сте примљени на радионицу. Због ограниченог броја места јавите нам се што пре!

О књизи
Кевин, Сем, Шариф и Бина су тринаестогодишњаци, иду у исто одељење и лепо се друже упркос томе што их интересују различите ствари. Кевин је нови ђак у школи. На изненађење својих другара, никада није био на мору! Пошто на родитеље не могу да рачунају, Бина, Сем и Шариф одлучују да одмах одведу Кевина на море. План праве у тајности. Упркос брижљивом планирању, путовање креће у неочекиваном правцу. Необични сапутници, лопови, недостатак новца и хране, ноћ проведена у шуми и још много невероватних догађаја учиниће да се њихова мисија претвори у узбудљиву авантуру.

 

Водич за читање овог романа можете преузети са сајта - на страници књиге потражите ознаку Читалачки клуб, поред које се налази документ за преузимање!

Ова радионица је део нашег пројекта ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ у оквиру кога смо припремили серију читалачких упитника који могу послужити као водичи за читање и разговор о одабраним романима Креативног центра. Упитници су намењени деци, наставницима, библиотекарима и одраслима који читају са децом, а конципирани су тако да садрже основне информације о романима и ауторима, смернице за читање, питања за додатну анализу прочитаног дела, занимљиве задатке, као и предлоге активности за читање, писање и истраживање.

Видимо се у књижари!

 

 

Корисни линкови

banka intesa