НОВО! МОЈА ДРУГАРИЦА КРОФНИЦА КОЛАЧИЋ

13.06.2022

Неодољива прича за предшколце о пријатељству једне девојчице и једног понија!

Девојчица Тили живи на малој фарми по имену Детелиница заједно са своје две баке и разним животињама и сања да има понија ког може да јаше, мази и са ким може да ради много забавних ствари. Када је упознала Крофницу Колачић, било јој је јасно да је то пони из њених снова и да баш њу жели за себе. Али тврдоглава Крофница уопште није била онакав пони каквог је девојчица замишљала – није јој падало на памет да се повинује Тилиним жељама. Било је потребно много времена, стрпљења и шаргарепа да би две непопустљивице схватиле шта је право пријатељство.

Моја другарица Крофница Колачић је љупка прича о другарству, разумевању и прихватању других онаквих какви јесу, упркос разликама. Вешто и духовито приповедање финске списатељице Нинке Реиту употпуњено је њеним живописним илустрацијама. Књигу је с финског превела Душица Божовић.

Нинка Реиту (1982) је финска књижевница за децу, сликарка и цртачица стрипова. Добитница је многих награда. Дела су јој преведена на више језика. Живи у месташцу Липери с мужем и сином, а остали чланови њихове породице јесу две мачке, неколико паса и стадо оваца.
Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa