Недеља музике

20.06.2022

Поводом Светског дана музике припремили смо посебну акцију – цене одабраних музичких књига снижене су 30%!

Акција траје до 27. јуна, а попуст важи за куповину на нашем сајту, као и у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Светски дан музике прославља се 21. јуна, а идеја о томе да музика добије свој дан настала је 1976. године у Француској, када је један амерички музичар, тада запослен на француском радију, предложио целоноћну музичку прославу првог дана лета. Први Фестивал музике одржан је 21. јуна 1982. у Паризу и од тада до данас Светски дан музике обележава се широм света.

У оквиру ове акције снижене су звучне књиге за најмлађе Музика света и Славни композитори, уз које ће деца кренути на музичко путовање око света и чути одломке из композиција 12 великана, међу којима су Шопен, Моцарт, Вивалди, Бах, Бетовен и други. Ту су и звучне бајке Мачак у чизмама и Црвенкапа, са познатим текстовима и веселим илустрацијама, уз које ће мали читаоци моћи да се упознају и с различитим мелодијама и звуковима.

Попуст од 30% важи и за одабране књиге о симпатичном псу Пеци, уз кога деца упознају различите инструменте и врсте музике. Уз књиге Пеца и шумски оркестар и Пеца и циркуски оркестар малишани сазнају како звуче клавир, виолина, флаута, труба, саксофон, бубањ и бројни други инструменти.

Издање Пеца воли оперу открива децисвет иза оперске сцене и 11 изабраних арија из чувених опера, док у сликовници Пеца воли Моцарта главни јунак проводи Светски дан музике уз најпознатије Моцартове композиције. У књизи Пеца свира рок Пеца путује у Лондон, престоницу рок музике, док се у издању Пеца свира џез овај симпатични јунак са својим саксофоном запутио у Њу Орлеанс, колевку џеза. Радња књиге Пеца слуша диско одиграва се у Њујорку. Пеца и чланови његове плесне групе пријавили су се на такмичење које се одржава у дискотеци. Поред тога што ће моћи да чују неке од најпознатијих диско-хитова, деца ће сазнати и како је ова врста музике утицала на моду и какви су се костими носили на плесном подијуму. У књизи Пеца слуша хип-хоп Пеца је одлучио да постане члан групе брејкденсера и да читаоцима открије свет хип-хопа – реп, клубове, ди-џејеве, скречовање, графите…

Корисни линкови

banka intesa