НОВО! Како је Мамбо Џамбо постао огроман

28.07.2022

Нова књига аутора НЕВЕРОВАТНЕ ПРИЧЕ О ЏИНОВСКОЈ КРУШЦИ!

Мамбо је случајно појео чаробне гљиве и постао огроман – постао је Џамбо!

За све љубитеље књиге Невероватна прича о џиновској крушци имамо дивну вест – објављена је нова књига данског писаца и илустратора Јакоба Мартина Стрида Како је Мамбо Џамбо постао огроман. Књигу је с данског превео Радош Косовић, а издавање ове књиге подржала је Данска фондација за уметност.

Животиње у Малој долини припремале су прославу. Мамбо је кренуо у потрагу за лисичаркама за сос, али су гљиве на које је наишао имале веома чудан укус. Бљак! Ипак је одлучио је да их проба… Изненада је порастао и постао толико велики да ни његова мама није могла да га загрли! 
Мистериозна Баба Јага је једина особа која може да помогне Мамбу Џамбу да поново постане мали. Али она живи поред Сјактавог језера у Сибиру, удаљеном 10.000 километара од Мале долине. Биће то дуго и опасно путовање, на којем ће Мамбо Џамбо и његови пријатељи доживети много узбудљивих авантура. А каква их тек изненађења очекују када стигну до Баба Јаге! Ко је, у ствари, Баба Јага и шта ће она урадити да би Мамбо опет био мали?

Због свог хумора, шашавих ликова, динамичног заплета и форме стрипа у овом издању подједнако ће уживати и предшколци, али и читаоци почетници.

О томе колико је аутор ове књиге уживао док је на њој радио сведоче и додаци које је написао и доцртао на крају књиге – интервјуи с главним јунацима и идеја коју је ауторов син Морис понудио како би ова књига била још мистериознија!

Јакоб Мартин Стрид је рођен 1972. у Копенхагену. Каријеру је започео као цртач стрипова у данским дневним новинама Политика. Његов бунтовнички, хумористички и поетски дух наставио је да се развија и у књигама за децу, које су убрзо освојиле данску публику, али и пажњу деце широм света. Награду за илустрацију Министарства културе Данске освојио је 2010. године. Значајну националну награду The Crown Prince Couple’s Culture Prize добио је 2012. године. Креативни центар објавио је 2017. године његову књигу Невероватна прича о џиновској крушци,по којој је урађен и анимирани филм, који је и наша публика имала прилике да види у оквиру дечјег прогарма ФЕСТ-а 2018. године.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa