Нова едиција - Шампиони у читању

03.08.2022

Наша нова едиција за читаоце почетнике ШАМПИОНИ У ЧИТАЊУ доноси два романа о Орловима – младом фудбалском тиму чији је капитен Тони Срећковић.

Спортским духом, посвећеношћу, вежбањем и домишљатошћу капетан Тони заједно са својим пријатељима, Емом и Јаном, успева да превазиђе неочекиване и откачене препреке које су се нашле пред њиховим тимом на путу до победе.

Романи Моја најбоља фудбалска утакмица... замало и Моја прва профи фудбалска утакмица... замало представљени су кроз фудбалски дневник, који исписује и исцртава главни јунак Тони, најбољи и најодговорнији играч Орлова. Мали читаоци ће у првом роману-дневнику сазнати шта се догодило на суперважној утакмици након што је Тони изгубио лопту која доноси срећу и изневерио поверење тренера Бобија.

У другој књизи невоље постају још веће, када се Орловима пружи шанса да остваре свој фудбалски сан и одиграју утакмицу на професионалном стадиону са нешто старијим и искуснијим играчима. Читаоци ће морати да открију ко је крив за поплаву која ће пореметити планове Орлова и пребацити утакмицу на други терен. Ипак, Орлови ће се одлично снаћи и у новим околностима.

Романи из едиције Шампиони у читању намењени су читаоцима почетницима. Текст невеликог обима, испуњен хумором, неизвесношћу, неочекиваним и забавним обртима, уз бројне илустрације, учиниће да први кораци у читању буду неоптерећујући и узбудљиви. Проналажење трагова у тексту који крију одговоре на кључна питања побудиће у читаоцима машту, логичко промишљање и истраживачки дух. Поред тога, у тексту се налазе објашњења основних термина који се користе у свету фудбала, због чега ће читаоци лако усвајати нова знања о овом спорту.

Уз духовите, забавне и едукативне романе из ове едиције, читаоци почетници урониће у приче из којих се види да фудбал није само авантура већ и сет позитивних вредности, попут здравог начина живота, тимског духа и фер-плеја, којима се учимо уз тимске спортове.

Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa