Акција СВЕТСКИ ДАН МАЧАКА

08.08.2022

30% попуста на одабране књиге о мачкама!

Љубитељи мачака прогласили су 8. август за Светски дан мачака!

Међународни фонд за добробит животиња прогласио је 2022. године 8. aвгуст за Светски дан мачака, како би се људи подстакли на едукацију о томе како да воде рачуна о овим животињама и да бисмо се сви подсетили у којој мери нам ова умиљата створења чине живот лепшим.

Овај датум је одлична прилика да се присетимо дивних мачјих јунака који се појављују у књигама Креативног центра. Пре 33 године, прво издање наше куће била је управо сликовница Мачка, у којој смо желели да најмлађим читаоцима на креативан начин представимо ову симпатичну животињу.

Уследила су бројна издања у којима су мачке главни јунаци, а нека од њих ове недеље су снижена за 30% у оквиру наше акцијеСветски дан мачака.

За најмлађе читаоце препоручујемо картонску сликовницу Мачак у чизмама, као и сликовнице Маче у џепу, Три жеље мачка Мишка и Мачак бескућник и једна прича. За љубитеље друштвених игара ту је занимљива игра картама за предшколце и млађе основце Маце пецају. Основцима ће бити занимљив и роман Весне Алексић Дуго мачје лето, који говори о дечаку Адаму и његовој акцији спасавања једне мале мачје породице.

За старије основце и тинејџере препоручујемо занимљив приручник Буди као мачка. Необичан мачак Зиги нашао се у друштву деце и младих које муче проблеми типични за узраст од 10 до 14 година. Будући да су мачке слободне, одважне, независне, истрајне, спокојне и срећне, овај мачак одлучио је да с децом подели приче из свог живота и тако им помогне да превазиђу стидљивост, стрес и друге изазове одрастања.

Акција важи до недеље, 14. августа, на нашем сајту и у књижарама „Креативног центра (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Корисни линкови

banka intesa