Вебинар за наставнике: ДИГИТАЛНИ СВЕТ

31.08.2022

Позивамо наставнике разредне наставе да присуствују вебинару на којем ће бити представљене радне свеске и уџбеници из предмета ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. и 3. разред основне школе.

Радне свеске Дигитални свет 1 и 2 одлично су примљене код ученика, а наставници који их већ неколико година користе у свом раду преносе нам веома позитивна искуства. Креативни центар је ове године објавио и уџбеник Дигитални свет за 2. разред (решење Министарства просвете), а у процесу одобравања је и уџбеник Дигитални свет за 3. разред. Све радне свеске и уџбенике прате и дигитални садржаји.

Вебинар ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. и 3. разред биће одржан 15. септембра, са почетком у 19 h, путем апликације Zoom. О концепцији радних свезака и уџбеника и свим изазовима које предмет Дигитални свет доноси, говориће ауторке Невена Перић и Наташа Николић Гајић, практичарке с дугогодишњим искуством.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ

За све који буду присуствовали вебинару биће обезбеђена потврда о учешћу, која ће бити достављена мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Дигитални свет 2 – НОВО!
Уџбеник за други разред основне школе обухвата три области:

-          Дигитално друштво

-          Безбедно коришћење дигиталних уређаја

-          Алгоритамски начин размишљања

На крају сваке области дати су задаци за проверу знања.
Уџбеник можете прелистати овде

Дигитални свет 3 – У ПРОЦЕСУ ОДОБРАВАЊА!
Уџбеник је у потпуности усаглашен са програмом наставе и учења предмета Дигитални свет за 3. разред основне школе. Јунаци уџбеника Ди-ди! и Ен-ен!, које су деца упознала у првом и другом разреду, и у трећем разреду им помажу да прошире своја знања из ових области.
У припреми је и уџбеник Дигитални свет 3 на мађарском језику.

Сви учитељи који користе радне свеске и уџбенике ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. или 3. разред у издању Креативног центар, након регистрације/пријаве могу преузети ОВДЕ годишње и месечне планове рада, као и припреме и презентације за овај предмет.

Погледајте вебинар на којем су ауторке представиле радну свеску Дигитални свет 1, као и презентацију ДИГИТАЛНИ СВЕТ – од припреме до домаћег задатака.

Корисни линкови

banka intesa