НОВО! ИЛУСТРОВАНЕ ПРИЧЕ ИЗ ГРЧКЕ МИТОЛОГИЈЕ

10.11.2022

Ова збирка са шест узбудљивих митова из старе Грчке, илустрацијама и текстом прилагођена је најмлађим читаоцима.

Илустроване приче из грчке митологије садрже шест познатих митова, први пут испричаних пре више хиљада година у старој Грчкој, а сада посебно припремљених за млађе читаоце, оне који тек овладавају вештином праћења приче, као и за оне који су спремни за прво самостално читање.

Уз ову књигу деца ће открити колико је митологија маштовита и узбудљива! Одисеј се, на пример, досетио да направи огромног дрвеног коња у којег је могло стати много војника, чиме је окончан десетогодишњи рат започет због љубави. У другој причи се младић по имену Персеј упустио у борбу са страшном медузом Горгоном, коју при томе није смео ни погледати јер је само један поглед на њу био довољан да га претвори у камен. Затим, ту је и крилати коњ Пегаз који је помогао Белерофонту у борби против Химере, а кога је касније моћни бог Зевс сместио међу звезде, где се и данас може видети. Ово је само делић онога што вас чека у овој интересантној књизи.

Приређивачи су јаснo и занимљивo препричали све приче водећи рачуна о томе да језик буде разнолик и богат али разумљив детету, а илустратори су се потрудили да начине велики број модерних илустрација уз које читање ове књиге пружа двоструки ужитак.

На крају књиге налази се одељак у којем се може прочитати нешто и о осталим грчким митовима, а ради лакшег разумевања прича ту су и водич кроз грчка божанства и мапа са обележеним местима догађаја о којима се говори у причама.

 Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa