Промоција приручника ОД СТВАРАЊА ДО САЗНАЊА

22.11.2022

У петак, 25. новембра, у 19 часова, у библиотеци „Влада Аксентијевић“ у Обреновцу биће одржана промоција новог приручника „Од стварања до сазнања. Креативни начини за развијање ране писмености код деце“, ауторке Вукице Павловић.

На промоцији ће говорити:

Вукица Павловић, ауторка књиге и васпитачица
Александра Нешковић, учитељица
Анђелка Ружић, уредница у „Креативном центру“

Приручник Од стварања до сазнања. Креативни начини за развијање ране писмености код деце представља бројне креативне начине за рад на развоју ране писмености с децом предшколског узраста. У фокусу је стваралачки процес, истовремено праћен процесом сазнања, који се развија промишљањем, закључивањем, доношењем одлука приликом реализације идеја. Уједно се подстиче самосталност код деце, уз упућивање на увиђање међусобних веза између одређених појмова у свету који нас окружује. На тај начин, целовитим приступом развоју и учењу деце, развијамо рану писменост, која укључује језичку, математичку и визуелну писменост.

Вукица Павловић је рођена у Београду, где је завршила Вишу школу за образовање васпитача 1997. године, а потом и академске и мастер студије 2011. године на Учитељском факултету. Радно искуство стицала је у ПУ "Перка Вићентијевић" (Обреновац). Објавила је већи број стручних радова и учествовала на више међународних скупова и конференција. Аутор је и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања у области предшколског васпитања. Активна је у раду локалне и шире друштвене заједнице као аутор и реализатор радионица насталих из васпитно-образовне праксе, намењених деци, васпитачима и другим одраслима који раде с децом. Звање самостални педагошки саветник стекла је 2021. године. Активно учествује у раду Удружења васпитача и раду Актива предшколских радника са звањем. 

Корисни линкови

banka intesa