Вебинар за васпитаче, учитеље и родитеље

01.12.2022

"Креативни центар" позива васпитаче, учитеље и родитеље да присуствују вебинару на којем ће бити представљен приручник ОД СТВАРАЊА ДО САЗНАЊА. Креативни начини за развијање ране писмености код деце.

Вебинар ће бити одржан помоћу апликације Zoom.

Термин: 8. децембар 2022, у 19 часова

Учествују:

•             Вукица Павловић, ауторка приручника и васпитачица

•             Александра Нешковић, учитељица

•             Весна Косанић, васпитачица

•             Анђелка Ружић, уредница у Креативном центру

У складу с даљим радом на развоју партнерства између вртића и школе и успостављању чвршћих веза између ова два нивоа образовања, о питањима описмењавања сазнаћемо из перспективе васпитача, чији је задатак да раде на развоју предвештина читања и писања код деце, као и учитеља, који преузимају и настављају овај развој док деца потпуно не овладају датим вештинама.
Родитељи као трећи партнер у овом важном делу образовног процеса имаће прилику да чују која су очекивана постигнућа, а самим тим и разлике у раду вртића и школе током развијања писмености код деце.

Трајање: 45‒60 минута

Уколико желите да учествујете, можете се пријавити ОВДЕ до 7. децембра, а на дан одржавања вебинара биће вам послат линк за приступ. За све учеснике биће обезбеђене потврде о присуству, које ће бити достављене мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Приручник ОД СТВАРАЊА ДО САЗНАЊА. Креативни начини за развијање ране писмености код деце представља бројне креативне начине за рад на развоју ране писмености с децом предшколског узраста. Сви примери приказани у приручнику креирани су и развијани током дугогодишњег практичног рада с децом узраста од пет до седам година. Једна од улога оваквог приступа раду, који се заснива на стваралаштву деце, свакако је подстицање развоја графомоторике и фине моторике шаке. Но, осим тога, уз сваки приказани пример у приручнику наведени су и остали појмови који су интегрисани у дату активност. У фокусу је стваралачки процес, истовремено праћен процесом сазнања, који се развија промишљањем, закључивањем, доношењем одлука приликом реализације идеја. Уједно се подстиче самосталност код деце, уз упућивање на увиђање међусобних веза између одређених појмова у свету који нас окружује. На тај начин, целовитим приступом развоју и учењу деце, развијамо рану писменост, која укључује језичку, математичку и визуелну писменост.

Вукица Павловић је рођена у Београду, где је завршила Вишу школу за образовање васпитача 1997. године, а потом и академске и мастер студије 2011. године на Учитељском факултету. Радно искуство стицала је у ПУ Перка Вићентијевић (Обреновац). Објавила је већи број стручних радова и учествовала на више међународних скупова и конференција. Аутор је и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања у области предшколског васпитања.

Издања која могу бити добра подршка васпитачима, учитељима и родитељима биће на посебном попусту од 30% до 15. децембра: Од стварања до сазнања. Креативни начин за развијање ране писмености код деце, Језичке игре у говорном развоју, Где зека пије воду?, Васпитавање пред спавање и Ушло куче у сандуче.

Сва издања можете наручити путем мејла: dragana.panic@kreativnicentar.rs  или путем телефона: 060/2440-609. Испорука за све поруџбине у износу већем од 1950 динара на територији Србије је бесплатна.

Корисни линкови

banka intesa