Друштвене игре за тинејџере и одрасле!

14.01.2023

„Страшне приче“ и „Детективске приче“ намењене су тинејџерима, док су „Црне приче“ намењене искључиво старијим играчима, и то онима које неће заплашити крвави злочини, несрећни случајеви, убиства и слично.

Друштвене игре уче нас томе да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике, као и томе како да се носимо с поразом и поштујемо саиграче. Осим што пружају забаву и омогућавају нам да се дружимо, идеалне су за стицање бројних знања и вештина – кроз њих се усвајају нови појмови, подстичу се концентрација и логичко размишљање, развијају се машта и креативност.

Након десетак комплета карата за најмлађе, које су наишле на веома добар пријем код публике, у издању „Креативног центра“ појавиле су се и карте за старије играче.  Сваки од три нова комплета садржи по 50 карата са загонетним причама које захтевају разрешење, а ту је и упутство за игру. Игре се разликују по сложености загонетака које треба одгонетнути, у складу са узрастом за који су намењене.

Игра се обавезно у друштву, пожељно што већем, а загонетке се решавају тако што се постављају питања играчу који једини зна прави одговор. Поједини случајеви су толико компликовани да само невероватне претпоставке, које ће изазвати урнебесно расположење код играча, могу довести до тачног решења. Правила игре се у договору између саиграча могу донекле изменити, како би се игра учинила лакшом или тежом.

Комплет карата СТРАШНЕ ПРИЧЕ садржи 50 замршених криминалистичких прича за неустрашиве агенте. Поред храбрости, за решавање ових случајева потребни су доза радозналости, добар њух и таленат за комбинаторику. Приче нас одводе у мистериозни свет детектива, шпијуна и тајних агената, спретних џепароша, похлепних превараната и препредених крадљиваца. Криминалистички случај који треба решити описан је на предњој страни карте (ту је и слика која може бити од помоћи), а решење је на полеђини. Играчи настоје да реше случај тако што постављају питања главном инспектору (једном играчу), који једини зна одговоре и даје их према упутствима приложеним уз карте. Играчима – тиму агената – дозвољено је да се саветују између себе.

Комплет ДЕТЕКТИВСКЕ ПРИЧЕ садржи 50 загонетних прича за оштроумне детективе. У њима је све помало чудно и невероватно – говори се о прогутаним дијамантима, папагају који воли кримиће, крађи псећег измета, духовитим лоповима, поједеном оружју и (не)савршеним склоништима. Опис детективског случаја налази се на предњој страни карте и садржи неке податке који упућују на решење, а слика може бити од помоћи. У траг злочинцима виспрени детективи ући ће тако што ће, један за другим, постављати питања на која једино водитељ игре зна одговор. Играчи ће се решењу приближавати корак по корак, тако што ће мозгати и саветовати се с другим играчима.

Комплет карата под називом ЦРНЕ ПРИЧЕ садржи 50 замршених и морбидних загонетних прича, намењених само онима који се не плаше! Овде се крије 31 злочин, 49 лешева, 11 убистава, 12 самоубистава и један оброк са смртним исходом! Загонетна прича, праћена сликом која понекад може бити од помоћи у решавању загонетке, налази се на предњој страни карте, а решење је на полеђини. Играчи настоје да реше загонетку тако што постављају питања водитељу игре, који једини зна одговоре и даје их према упутствима приложеним уз карте. Понекад ће играчи до решења доћи брзо и лако, али се може десити да се за неке наизглед једноставне приче решење не нађе. У сваком случају, љубитељи оваквих загонетака уживаће у урнебесној забави која прати њихово разрешавање.

Корисни линкови

banka intesa