НОВО! Илустроване приче о змајевима

24.01.2023

Змајеви су моћна и чудесна митска створења која су одувек привлачила велику пажњу деце, али и одраслих. У овој дивно илустрованој збирци налази се седам узбудљивих прича о змајевима које потичу из различитих земаља и култура.

У једној од прича четири кинеска змаја спасла су народ од сигурне смрти током периода суше тако што су се претворила у реке које и данас теку кроз Кину. Друга прича говори о змају који је био веома усамљен па је уживао у друштву храброг дечака, али кад су сељани сазнали да се такво створење доселило у њихову близину умало га нису скратили за главу. Осетљиви змај из Белгије лио је горке сузе гледајући војнике како се боре, а где год би пала његова крупна суза никао би прелеп цвет. У овим причама упознаћете и окрутне змајеве, спремне да из неког разлога униште све на шта наиђу и прождеру сваког ко им се приближи.

Открили смо вам само делић онога што вас очекује у овој фантастичној књизи под називом „Илустроване приче о змајевима“. Приређивачи су водили рачуна о томе да језик којим су исприповедане буде занимљив, богат и разумљив деци предшколског и млађег школског узраста. Осим тога, свака прича је довољно кратка да може бити савршена прича за лаку ноћ или, једноставно, за десетоминутни одмор. Уз велики број предивних илустрација које ће покренути машту малих љубитеља змајева, ове приче су одличан избор за подстицање детета на самостално читање.

Корисни линкови

banka intesa