НОВО! МИ СМО ОВДЕ

06.02.2023

Сликовница „Ми смо овде. Белешке о животу на планети Земљи “ аутора и илустратора Оливера Џеферса заузела је прво место на листи бестселера магазина "New York Times", а понела је и титулу књиге године по избору магазина "Time" и "Boston Globe" за 2017. годину!

Наш свет може бити збуњујуће место, посебно за неког ко је тек стигао. Књига Ми смо овде садржи белешке о животу на Земљи које је отац написао за свог сина како би га покренуо да истражи нашу планету и живот на њој.

Оливер Џеферс каже: Наша Земља је баш велика. Много нас живи на њој, па стога буди добар према другима. Има довољно места за све. Води рачуна о њој и чувај је, јер само њу имамо.

Оливер Џеферс, један од најутицајнијих аутора сликовница данашњице, пружа читаоцима увид у жеље и наде које упућује свом сину. Истовремено се обраћа сваком детету и родитељу дарујући им нежан и хумором прожет проглас о нашем свету и његовим становницима. Џеферсово упутство за живот на Земљи топло је и мудро и пружа суштински одговор на питање: Како пронаћи пут ако се случајно изгубиш?

Сликовницу Ми смо овде Џеферс је написао и илустровао током прва два месеца родитељства са идејом да објасни свом сину где је управо стигао. Иако је сликовница првобитно била намењена његовом детету, аутор је успео да је учини универзалном и да обухвати сву децу и све родитеље. Било да је у питању сложени рељеф планете (џомбасто, шиљато, мокро), спознаја где смо ми у у свемиру или какав све може бити наш однос према другима (... али то не треба да те завара: сви смо људи), Џеферсова препознатљива мудрост прожета хумором одлично допуњује његов систем вредности у коме владају толеранција и доброта. Прелепо илустрована, мудра и нежна, ово је књига коју би сваки родитељ требало да има.

Сине, постоје само три речи у складу с којима треба да живиш: поштовање, обзир и толеранција. (Оливеров тата, у сваком погледу добар човек).

Из рецензија:

Тренуци блискости између два људска бића испреплетани су сценама у веселим бојама Оливера Џеферса које буде поштовање према устројству универзума и широкој разноликости људских бића. Добро познате фразе Никад ниси сам и Сви смо ми у овоме заједно на продуховљен начин прожимају целу књигу. (Publishers Weekly)

Ми смо овде је путовање копном, морем и небом, као и путовање кроз тело и душу човека; диорама наше дивље разноликости. Џеферс је мајстор у представљању лепоте различитости. (New Yor Times Review)

У књизи Ми смо овде Џеферс покушава да нас све подсети на важан осећај заједништва. (Vogue)

Право уметничко дело. (Buzz Feed)

Нежан и емотиван еликсир мудрости који сваки Земљанин мора да испије и вероватно проживи читав живот испијајући га до спознаје. Обавезно штиво за нове родитеље. ((School Library Journal)

Од васионе до животињског царства и људи који насељавају планету Земљу, Ми смо овде носи једноставну поруку: будите добри једни према другима. (NPR)

Оливер Џеферс је веома цењен и талентован илустратор сликовница за децу. Завршио је универзитет у Алстеру (Северна Ирска) са највишим оценама и од тада излаже своје радове широм света. Његов таленат је вишеструко награђиван најпрестижнијим наградама у области илустрације, а његове књиге нашле су се на самом врху топ-листе бестселера магазина New York Times.

Корисни линкови

banka intesa