НОВО! Ја бих свуда с тобом

12.02.2023

„Кô што зрнца грашка скупа у махуни стоје, кô јагоде усред шлага такви смо нас двоје.“

Дивно је имати пријатеље који су уз тебе и у добру и у злу. Понекад пријатељство може бити и мало компликовано – то најбоље знају веверица и меда, јунаци нове сликовнице Креативног центра Ја бих свуда с тобом, чије се дружење нашло на тесту.

Меда и веверица су најбољи пријатељи. Где год да веверица крене, меда је у стопу прати и у све је укључен – слуша њене идеје, прави чајанке и једе торту. Али пошто је меда крупан и трапав, дешавају се разне незгоде. Кад седну у кану, он потоне! Кад веверица пожели да се клацкају, меда је катапултира увис! А када дође време за чај, настрада њена омиљена шоља. Веверици то почиње да смета, па саопштава меди да хоће мало да буде сама. Будући да је добар пријатељ, меда пристаје, иако невољно, и одлази. У почетку веверица ужива у луксузу новооткривене слободе, али када се после неког времена присети заједничких авантура признаје: „НЕДОСТАЈЕ МИ МЕДА!“ Веома брзо веверица увиђа да је много лепше и забавније уз најбољег пријатеља. Није било потребно много времена да ово двоје симпатичних јунака схвате колико вреди најбољи друг и да је уз мало компромиса, љубави и подршке могуће свакодневно уживати у чарима пријатељства.

Ова дивна књига у стиховима намењена је деци у узрасту од 3 до 5 година, јер управо у том периоду она упознају нове пријатеље у вртићу или у парку. Књига ће бити занимљива и деци која имају браћу или сестре, јер и тај однос природно има своје добре и лоше дане.

Пред малим читаоцима је изузетно забавна и топла прича о томе шта све пријатељство може да буде. Ауторка Смрити Холс и илустратор Стив Смол на бриљантан начин створили су ову предивну књигу која се нашла у ужем избору за књижевну награду Оскар за 2021, као и у ужем избору за најбољу британску дечју илустровану књигу у 2021.

Очекујте ускоро и наставак приче, под насловом Ја бих свуда с вама!

Из рецензија:

Помешајте мало маште, сентименталности, одличне илустрације и нежан језик и добићете прелепу сликовницу о необичном пријатељству између веверице и медведа. (Booklist)

Слатка, живахна и шармантна… Деца ће се просто лепити за ову сликовницу. (Kirkus Reviews)

Ода пријатељству са свим његовим манама и врлинама. (Publishers Weekly)

Паметно и хумористично… За читање уз чај и ћебе. (The Guardian)

Ода пријатељству која ће дефинитивно постати класик. (Daily Mail)

Корисни линкови

banka intesa