Отворен Сајам књига у Новом Саду

07.03.2023

Издавачка кућа „Креативни центар“ учествује на Међународном сајму књига у Новом Саду, који се одржава од 7. до 13. марта, на Новосадском сајму.

Љубитељи књига „Креативног центра“ биће у прилици да искористе сајамски попуст и да по повољнијим ценама дођу до наших издања. Најновија издања су на попусту од 25%, док су цене осталих књига снижене и до 50%.

Поред књига за децу и родитеље, на штанду „Креативног центра“ изложена је и помоћна стручна литература за васпитаче и професоре, као и бројни додатни материјали за рад са децом.

Међу многобројним насловима објављеним између два сајма издвајамо и препоручујемо пет најновијих:

Водич за опстанак на друштвеним мрежама (10+)

Овај свеобухватни водич препун је практичних информација о томе како опстати на друштвеним мрежама, а духовите илустрације које прате текст чине га посебно забавним. Читаоце очекују одговори на различита питања која се односе и на добре и на лоше аспекте друштвених мрежа, што ову књигу чини незаобилазним штивом за данашњу децу (и њихове родитеље) јер им помаже да се безбедно и самопоуздано крећу у виртуелном свету друштвених мрежа.

Ефикасни приступи проблемским ситуацијама у школи (за наставнике)

Нов приручник Невене Ловринчевић, психолога с више од тридесет година клиничке праксе, намењен је наставницима. Сврха овог приручника јесте да пружи практична објашњења и савете у вези с многим проблемским ситуацијама с којима се наставници у основним школама готово свакодневно суочавају, да тако оснажи наставнике и помогне им да делотворније обављају свој посао и буду њиме задовољнији.

МИ СМО ОВДЕ: Белешке о животу на планети Земљи (5+)

Оливер Џеферс, један од најутицајнијих аутора сликовница данашњице, у књизи Ми смо овде пружа читаоцима увид у жеље и наде које упућује свом сину. Истовремено се обраћа сваком детету и родитељу дарујући им нежан и хумором прожет проглас о нашем свету и његовим становницима. Џеферсово упутство за живот на Земљи топло је и мудро и пружа суштински одговор на питање: Како пронаћи пут ако се случајно изгубиш? Сликовница Ми смо овде заузела је прво место на листи бестселера магазина Неw Yорк Тимес, а понела је и титулу књиге године по избору магазина Тиме и Бостон Глобе за 2017. годину.

Чувари природе (4+)

Креативни центар је недавно објавио две занимљиве еколошке сликовнице – Чудовиште у Зекиној шуми и Узбуна у Бистром потоку, које је написао Симеон Маринковић а илустровала Евелина Данева Рајнингер. Обе књиге део су серијала Чувари природе, намењене су деци млађег и старијег предшколског узраста и баве се важном и актуелном темом очувања и заштите животне средине – зашто је опасно остављати у природи пластичне предмете и други опасан отпад и на који начин таква немарност може да угрози живи свет. Значај ових сликовница је у подстицању еколошке свести код деце од најранијег узраста, као и у развијању добрих навика и одговорног односа према природи.

Гашина осећања (2+)

Гаша је мали једнорог, наизглед као и сви други. Понекад је задовољан, а понекад није – понекад је тужан, понекад уплашен, понекад љут. Посебан је по својој гриви дугиних боја, која се мења у зависности од тога како се Гаша осећа. У издању Креативног центра објављене су четири сликовнице из серијала Гашина осећања. Ове књиге – сликом колико и текстом – помажу деци у узрасту од друге до пете године да препознају, разумеју и именују различита осећања, као и да науче да о њима разговарају и успешно их контролишу.

Корисни линкови

banka intesa