Вебинар за наставнике

17.03.2023

Вебинар "Ефикасни приступи проблемским ситуацијама у школи" ауторке Невене Ловринчевић

Позивамо вас да се пријавите на вебинар на којем ће бити представљен приручник Ефикасни приступи проблемским ситуацијама у школи.

Вебинар ће бити одржан у среду, 5. априла 2023, у 19 h, а о свом новом приручнику говориће ауторка Невена Ловринчевић.

Вебинар је бесплатан и биће одржан помоћу апликације Zoom.

Уколико желите да учествујете, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

Невена Ловринчевић, психолог са тридесет година клиничке праксе, ауторка је и водитељка више акредитованих семинара намењених просветним радницима. Циљ тих семинара јесу развој и јачање социјалних и емоционалних компетенција оних који непосредно раде с децом.

Потреба за приручником Ефикасни приступи проблемским ситуацијама у школи указала се управо на тим семинарима – на њима се често говори о различитим непредвиђеним изазовима с којима се наставници у основним школама готово свакодневно суочавају. И поред тога што су за многе аспекте свог посла добро припремљени формалним образовањем, наставницима често недостају практична знања и савети о томе како да изађу на крај с неким важним проблемским ситуацијама. Тешко је чак и само набројати све проблеме с којима се они данас суочавају. Недостатак мотивације за учење код деце (поготово у време онлајн наставе), проблеми у понашању, рад с децом којој је потребна додатна подршка у развоју, кризне ситуације у којима су наставници изложени притисцима родитеља, нереалним захтевима или чак и претњама – све наведено представља само делић изазова који се готово свакодневно налазе пред њима. Најбројније проблемске сутуације односе се на комуникацију с родитељима, те је очигледно да тај део посла наставницима тренутно задаје највише главобоље.  

Сврха овог приручника јесте да наставницима пружи практична објашњења и савете у вези с различитим проблемским ситуацијама, да их тако оснажи и помогне им да делотворније обављају свој посао и буду њиме задовољнији.

Невена Ловринчевић је дипломирала на Одсеку за клиничку психологију Филозофског факултета у Београду. Током двадесет година клиничке праксе радила је с децом и младима, бавећи се првенствено психодијагностиком, поремећајима спавања и превенцијом емоционалних поремећаја и поремећаја понашања. Водитељка је курсева за родитеље „Школа родитељства“ и „Kако с тинејџером“, који се организују у сарадњи с „Kреативним центром“. Ауторка је неколико корисних приручника намењених родитељима и васпитачима.

...

Издања која могу бити добра подршка наставницима и родитељима биће на посебном попусту од 30% у периоду од 15. до 21. марта

Ефикасни приступи проблемским ситуацијама у школи
Научите да се љутите
Зашто не треба да будете савршен родитељ: изазови савременог родитељства
У корак с развојем
Оцењивање на основу портфолија

Сви заинтересовани наставници ова издања могу наручити путем мејла: dragana.panic@kreativnicentar.rs Испорука за све поруџбине у износу већем од 2.750 динара (након обрачуна попуста) на територији Србије је бесплатна. За наруџбине испод наведеног износа цена доставе је 325 дин.

 

 

Корисни линкови

banka intesa