НОВО! Пеца воли реге

20.03.2023

Нова звучна књига за децу!

Звучне књиге су најпопуларније књиге међу децом млађег узраста. Поред тога што пружају обиље забаве такође су и веома корисне, јер уз њих деца развијају вештину слушања, концентрацију, памћење и креативност.

Серијал звучних књига у издању „Креативног центра“ о симпатичном малом псу Пеци и његовим другарима обухвата једанаест књига. Притискајући прстом означене кружиће на страницама ових књига, мали читаоци се, уз занимљиву причу и веселе илустрације, упознају с богатством звукова различитих инструмената. На крају сваке књиге, након приче о јунаку, налази се страница на којој су наведене све мелодије и звуци који се могу чути у књизи.

Књиге о Пеци, као и остале звучне књиге у издању „Креативног центра“, одликује изузетан квалитет звука. У претходним издањима из серијала Пеца малишани су могли чути како звуче клавир, виолина, флаута, труба, саксофон, бубањ и бројни други инструменти. Потом су упознали чувене опере и најпознатије Моцартове композиције, а затим су слушали рок, џез, диско, хоп-хоп, па чак и афричку музику. А сада имају прилику да упознају реге музику!

Најновија књига из овог популарног серијала, под називом Пеца воли реге, недавно је изашла из штампе!

Пеца обожава реге! Зато се, с гитаром на рамену, упутио у Кингстон, главни град Јамајке. Слушао је ска, рокстеди и даб, певао је и играо, а на крају је чак и свирао на великом концерту. Дружећи се с Пецом на овом музичком путовању и притискајући прстом означене кружиће, дете ће се упознати с богатством звукова различитих инструмената и мелодија карактеристичних за реге.

„Значај ових књига јесте у томе што деци приближавају музику какву већина раније није чула. Уживање у слушању кратких одломака музичких нумера при листању и читању ових звучних књига представља одличну основу за даље неговање музичког укуса и стицање богате музичке културе“, истиче уредница Наталија Панић.

„У звучним књигама о Пеци направљен је одличан избор музичких нумера које читаоци могу чути. Илустрације су духовите, веселе и топле, пуне занимљивих детаља у којима ће деца сигурно уживати“, наводи се у магазину Bookseller, познатом британском недељнику о издаваштву.

Корисни линкови

banka intesa