НОВО! ТУТИ-ФРУТИ и ЊАМ-ЊАМ мед

22.03.2023

Нове друштвене игре за децу

Две нове игре у издању Креативног центра ТУТИ-ФРУТИи ЊАМ-ЊАМ МЕД намењене су деци старијој од три године и одличне су за први сусрет малишана с друштвеним играма. Поред карата с предивним илустрацијама, обе игре садрже и детаљна упутства која ће играчима помоћи да боље разумеју циљ, правила игре и ток партије.

ТУТИ-ФРУТИ је игра сакупљања и бројања, уз коју ће деца старија од три године обогатити свој речник и научити како се примењују правила. Циљ игре је направити што већи број воћних салата сакупљањем воћака исте боје. Упутство садржи и посебне савете за родитеље о томе како игру прилогодити млађој, а како старијој деци.

Уз игру ТУТИ-ФРУТИ дете ће:

• обогатити свој речник (боје, воће);

• вежбати бројање до 3 и 4 (потребно је саставити групе од по 3 воћке да би се добиле 4 воћне салате);

• усвојити различита правила и научити како да их примењује;

• вежбати да стрпљиво чека свој ред;

• научити да побеђује, али и да … губи!

Игра ЊАМ-ЊАМ мед намењена је деци старијој од четири године. Играчи треба да сакупе у шуми што више теглица меда за гладног меду, водећи при томе рачуна да их пчела не убоде три пута. Партија се завршава кад један од играча сакупи 7 карата с теглицама меда или када остане само један играч кога нису три пута уболе пчеле. Ово је забавна и напета игра пуна ризика!

Уз ове друштвене игре забавиће се цела породица, а мали играчи ће научити да поштују правила, да сачекају свој ред за игру, да развијају стратегије и да сами доносе одлуке. Захваљујући игрању друштвених игара, научиће и како да се носе с поразом и да поштују своје саиграче. Поред тога што подстичу дружење и забаву, друштвене игре су идеална подршка у стицању бројних знања и вештина – кроз њих се усвајају нови појмови, усмерава се концентрација, подстиче логичко размишљање и развијају машта и креативност.

Корисни линкови

banka intesa