НОВО! ПЕПЕЉУГА: 16 ЗВУКОВА И МЕЛОДИЈА

29.03.2023

Нова књига у едицији ЗВУЧНЕ БАЈКЕ

Међу најпопуларнијим издањима Креативног центра у претходних неколико година налазе се звучне књиге за децу. Све је почело чувеном едицијом о Пеци, веома симпатичном псу који заједно са својим пријатељима путује широм света истражујући различите врсте музике и упознајући се с бројним музичким инструментима.

Након књига о Пеци, уследиле су и бајке за децу Црвенкапа и Три прасета, Мачак у чизмама и Аладин, а најновија књига у серијалу Звучне бајке је Пепељуга.

Док чита бајку о Пепељуги, дете ће се забавити слушајући музику и различите звуке. Чуће Пепељугу како пева, злобне маћехине ћерке како јој се подсмевају, вилу која претвара бундеву у кочију, а на крају музику са свадбе у краљевском дворцу.

Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се, уз занимљиве приче и веселе илустрације, упознају с богатством звукова различитих инструмената. Оно што посебно одликује музичке књиге Креативног центра јесте одличан квалитет звука.

„Звучне књиге су пре свега намењене деци старијој од три године, али овај тип књига освојио је читаоце свих узраста. Потражња за звучним бајкама је велика, што је показатељ да родитељи увиђају да су оне одличне за то да дете на нов начин доживи приче које су му већ познате“, сматра уредница Наталија Панић.

Музика има изузетан значај за развој детета – доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење. Деца која проводе време уз музику, певајући и играјући с родитељима или другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања. Један од начина на који се музика може унети у свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуковима и инструментима, као и с обиљем музичких жанрова.

Корисни линкови

banka intesa