НОВО! ТАЈАНСТВЕНА АВАНТУРА СА СТАРИМ СЛОВЕНИМА

04.04.2023

Нова књига из едиције ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ!

ТАЈАНСТВЕНА АВАНТУРА СА СТАРИМ СЛОВЕНИМА води нас у далеки VII век, у којем Анастасија и Димитрије упознају наше претке. Узбудљиви сусрети са Старим Словенима, али и са Византинцима, Аварима и Персијанцима, приближиће читаоцима неке важне историјске догађаје који су обележили то време.

Пратећи доживљаје главних јунака, основци ће сазнати много тога о доласку Словена на Балкан, о првим насељима и земуницама, о бауцима, вампирима и другим бићима од којих су наши преци страховали, о магичном биљу којим су се штитили од невоља, о Сварогу, Весни и осталим божанствима у која су веровали. Срешће различите виле, Баба Јагу, врача, змаја и змијског цара, који скрива тајну о немуштом језику.

Ово је треће издање из едиције ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ, коју чине историјске књиге намењене деци од осам до дванаест година.

Књиге из ове едиције воде читаоце у узбудљив свет историје и маште, у којем ће срести занимљиве, славне или сасвим обичне људе из прошлости. Док читају, деца могу сама да одлучују о току своје пустоловине бирајући пут који ће их одвести до једног од десет могућих завршетака.

Прва књига објављена у овој едицији – Сирмијумска авантура – читаоцима омогућава да се изблиза упознају са античким Сирмијумом, римским царским градом који се налази на подручју данашње Сремске Митровице. Након тога објављена је Витешка авантура с деспотом Стефаном – узбудљива прича о средњовековној Србији у којој су се одиграли многи важни историјски догађаји.

Ауторски тим који је радио на овој едицији чине професорка енглеског језика и књижевности Јелена Шупут, историчарка Горана Лемајић и илустратор Алекса Јовановић.

Сетиле смо се како су нам у детињству нарочиту пажњу држале књиге у којима читаоци бирају наставак приче и решиле да се и саме упустимо у писање таквих авантура. Тако су настала ова издања, у којима читаоци могу да се поистовете с главним ликовима и постану део приче. На крају сваке странице они доносе одлуку и праве избор како да наставе причу, градећи тако сопствену пустоловину која може да се заврши на десет различитих начина. Надамо се да смо успеле у томе да напишемо књиге којима ће деца желети да се враћају, јер у свакој интеракцији са причом могу да доживе другачију авантуру и сазнају нове историјске податке и занимљивости, наводе ауторке.

 

Корисни линкови

banka intesa