Радионице у априлу

03.04.2023

У априлу су у плану две бесплатне радионице за децу које ће се одржати у Клубу књижари „Креативни центар“, у Македонској 30, у Београду.

Пријаве за учешће подносе се путем онлајн контакт формулара. Рок за пријаву је до попуне групе, а термини наредних радионица биће објављени 3. маја.

Циљ радионица је да се деца упознају с новим издањима Креативног центра, да се забаве, али и да се код њих подстакну позитивне асоцијације у вези с књигама. Такође, кроз игру и дружење деца ће почети да простор књижаре посматрају као место где се може научити много тога новог и веома креативно провести слободно време.

РАДИОНИЦЕ СУ БЕСПЛАТНЕ!

ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕзбог ограниченог бројаучесника, па ако желите да ваше дете присуствује некој од априлских радионицајавите нам се што пре!

Попуните и проследите формулар за пријаву, након чега ће вам на мејл бити послата потврда (ако вам се учини да одговор касни, проверите фолдере Spam или Promotions).

РадионицаЊУШКАЛА. Проблем са штенцима

Термин: субота, 8. април
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 6 до 8 година
Број места: 15

На радионици ћемо прочитати одломак новог занимљивог романа „Њушкала. Проблем са штенцима“, који је намењен читаоцима почетницима. Разговараћемо о пријатељству, солидарности, удруживању и другим вредностима које ова прича истиче. Такође, причаћемо о кућним љубимцима и удомљавању паса, а на крају радионице покушаћемо да, корак по корак, нацртамо пса и да га обојимо.

Гизмо се преселио на село и не сналази се баш најбоље. Али све се мења када упозна несташне штенце којима је потребна његова помоћ. Срећом, Гизмо има њух за добру причу и – одличну идеју. Сеоски пси ће направити своје новине!

ЗА РАДИОНИЦУ ЊУШКАЛА. ПРОБЛЕМ СА ШТЕНЦИМА МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ

РадионицаПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ

Термин: субота, 22. април
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 11 до 13 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се са Анђелком Ружић, уредницом у Креативном центру и ауторком приручника за креативно писање Путовање у средиште приче. Разговараћемо о томе како се уз помоћ овог приручника може унапредити вештина писања и испробаћемо неке од техника из књиге.

У приручнику Путовање у средиште приче очекује вас 12 тема са обрађеним важним правилима којих се писци држе како би написали добру и занимљиву причу, бројне вежбе, питања и задаци за увежбавање вештине писања. Сазнаћете како се гради књижевни лик, шта је важно за време и место радње, како настаје заплет, шта чини добар почетак и добар крај приче и много тога другог. Приручник садржи занимљиве цитате и одломке – илустрације одређеног правила које писци примењују приликом писања. Ови одломци могу бити и добра препорука за читање тих књига..

ЗА РАДИОНИЦУ ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ

Корисни линкови

banka intesa