Радионице у мају

03.05.2023

У мају су у плану две бесплатне радионице за децу које ће се одржати у Клубу књижари „Креативни центар“, у Македонској 30, у Београду.

Пријаве за учешће подносе се путем онлајн контакт формулара. Рок за пријаву је до попуне групе, а термини наредних радионица биће објављени 1. јуна.

Циљ радионица је да се деца упознају с новим издањима Креативног центра, да се забаве, али и да се код њих подстакну позитивне асоцијације у вези с књигама. Такође, кроз игру и дружење деца ће почети да простор књижаре посматрају као место где се може научити много тога новог и веома креативно провести слободно време.

РАДИОНИЦЕ СУ БЕСПЛАТНЕ!

ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ због ограниченог броја учесника, па ако желите да ваше дете присуствује некој од мајских радионица јавите нам се што пре!

Попуните и проследите формулар за пријаву, након чега ће вам на мејл бити послата потврда (ако вам се учини да одговор касни, проверите фолдере Spam или Promotions).

 

Радионица – ОД СТВАРАЊА ДО САЗНАЊА

Термин: субота, 13. мај
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 5 до 7 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се са Вукицом Павловић ауторком приручника Од стварања до сазнања који се бави развојем почетне писмености код деце у предшколском узрасту. Наш задатак биће да нацртамо једно тајанствено, а опет познато створење. Заједно ћемо радити према налозима наше гошће и постепено откривати шта се на цртежима налази. Разговараћемо потом о тајанственом створењу и научити неке занимљивости о њему.

Приручник Од стварања до сазнања. Креативни начини за развој ране писмености код деце, намењен је раду васпитача, али и родитеља и свих других одраслих укључених у рад са децом. Поред развоја графомоторике и фине моторике шаке, он демонстрира на који начин је путем предложених активности могуће подједнако утицати на развој језичке, математичке и визуелне писмености, као основних елемената почетне писмености код деце у предшколском узрасту.

ЗА РАДИОНИЦУ ОД СТВАРАЊА ДО САЗНАЊА МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ

 

 

Радионица – ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ

Термин: субота, 20. мај
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 8 до 10 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се са Јеленом Шупут и Гораном Лемајић, ауторкама књига из серијала Изабери авантуру Сирмијумска авантура, Витешка авантура с деспотом Стефаном и Тајанствена авантура са Старим Словенима. Са нама ће бити и илустратор ових књига Алекса Јовановић, који ће нам показати како је илустровао јунаке из ових књига.

Књиге из серијала Изабери авантуру воде читаоце у узбудљив свет историје и маште, у којем ће срести занимљиве, славне или сасвим обичне људе из прошлости. Док читају, деца могу сама да одлучују о току своје пустоловине бирајући пут који ће их одвести до једног од десет могућих завршетака.

ЗА РАДИОНИЦУ 
ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ

Корисни линкови

banka intesa