НОВО! 28 дана

09.05.2023

Прича која ће вас засмејати, забавити и коначно свим девојчицама - и дечацима - објаснити шта је менструација, како функционише и да је треба доживљавати мирно и природно.

28 дана је духовито написана и илустрована књига  која је намењена деци старијој од осам година. То је прича о девојчици Вери, која је на самом прагу пубертета и покушава да сазна шта је то тачно менструални циклус. 

Вера улази у пубертет и дешавају јој се неке чудне ствари. Расту јој груди, ничу длачице тамо где их никада раније није било, а другар из фудбалског тима одједном јој је постао страшно сладак. Уз све то, она још не разуме шта је тај фамозни циклус и тражи објашњења, али покушаји никако да уроде плодом. Старија сестра жели да буде остављена на миру, мама говори као да се спрема да јој открије неку непријатну породичну тајну, а тата каже да је у питању нешто природно, али не улази у детаље, као да је о томе тешко разговарати. На интернету има техничких објашњења, али Вера осећа да то није довољно. Ко ће јој на крају дати право објашњење? Наравно, једна књига која се управо зове 28 дана!

Корисни линкови

banka intesa