Радионице у јуну

01.06.2023

Овог месеца у плану су три бесплатне радионице за децу које ће се одржати у Клубу књижари „Креативни центар“, у Македонској 30, у Београду.

Пријаве за учешће подносе се путем онлајн контакт формулара. Рок за пријаву је док се групе не попуне, а термини наредних радионица биће објављени 3. јула.

Циљ радионица је да се деца упознају с новим издањима Креативног центра, да се забаве, али и да се код њих подстакну позитивне асоцијације у вези с књигама. Такође, кроз игру и дружење деца ће почети да простор књижаре посматрају као место где се може научити много тога новог и веома креативно провести слободно време.

РАДИОНИЦЕ СУ БЕСПЛАТНЕ!

ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ због ограниченог броја учесника, па ако желите да ваше дете присуствује некој од наредних радионица јавите нам се што пре!

Попуните и проследите формулар за пријаву, након чега ће вам на мејл бити послата потврда (ако вам се учини да одговор касни, проверите фолдере Spam или Promotions).

Радионица – ПЕТРА ЈЕ СТВАРНО ОТИШЛА

Термин: субота, 10. јун
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 11 до 14 година
Број места: 20

На овој радионици дружићемо се Александром Јовановић, ауторком новог романа за основце Петра је стварно отишла. Са Александром ћемо разговари о томе како је настао овај роман, по чему се разликује писање књиге од писања драме, као и о књигама које је она највише волела да чита као тинејџерка.

У овом роману за младе читаоци ће упознати две најбоље другарице: Милицу и Петру. Милица воли филмове о зомбијима и свој кутак на тавану. Свет посматра иза фото-апарата и стварно не жели да глуми у школској представи. Петри све иде од руке – и хемија и балет и скијање – али и даље не зна чиме стварно жели да се бави. Зна да не жели да упише медицинску школу, а поготово не жели да се сели у други град, далеко од најбоље другарице. Петрин и Миличин свет одједном ће се окренути наопачке, а њихово пријатељство ће се наћи на великом тесту.

ЗА РАДИОНИЦУ ПЕТРА ЈЕ СТВАРНО ОТИШЛА МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ

Радионица – СРЦЕ ОД ОБЛАКА

Термин: субота, 17. јун
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 5 до 7 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се са Драганом Младеновић, ауторком сликовнице Срце од облака. Са ауторком ћемо разговари о јунацима ове приче, девојчици Леди и њеном пријатељу, облаку Алду, о томе зашто је важно да једни друге прихватамо какви јесмо и да негујемо пријатељство и толеранцију.

У овој сликовници намењеној предшколцима читаоци ће упознати девојчицу Леду и њеног другара Алда. Леда уме да чита, да пише, да свира, да прескаче вијачу, али не зна да направи кишу. Њен пријатељ Алдо не уме да чита, ни да пише, ни да свира, а камоли да прескаче вијачу, али зна да направи кишу. Он је облак. И то не било какав! Алдо је – кућни облак. Ова нежна прича говори о томе колико је важно показати осећања и прихватити различитост.

ГРУПА ЗА ОВУ РАДИОНИУ ЈЕ ПОПУЊЕНА!

Радионица – ГЛИШИНА ТАЈНА

Термин: субота, 1. јул
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 4 до 6 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се с Миљаном Пријић, ауторком нове сликовнице Глишина тајна. Прочитаћемо одломке из ове приче и разговараћемо о вртићу и посебним вртићким тајнама.

Ова сликовница намењена је нашим најмлађим читаоцима и то посебно онима који се припремају да крену у вртић. Јунак приче је медведић Глиша који никако не жели да се одвоји од маме. И не само да не жели да иде у вртић! Он чак не жели ни да промоли њушку из куће иако га другари зову на играње, а мама и тата упорно покушавају да га приволе да изађе из пећине. И тако је било све до једног дана када је поштар Јеж из вртића донео медведићу сасвим посебну пошиљку…

ГРУПА ЗА ОВУ РАДИОНИУ ЈЕ ПОПУЊЕНА!

 

Корисни линкови

banka intesa