НОВО! ГЛИШИНА ТАЈНА

08.06.2023

Медведић Глиша не жели да крене у вртић. И не само то! Он чак не жели ни да промоли њушку из куће иако га другари зову на играње, а мама и тата покушавају да га приволе да изађе из пећине. Tако је било све до оног дана када је поштар Јеж из вртића донео медведићу сасвим посебну пошиљку…

Полазак детета у вртић обично представља стресан период у животу већине породица. Сцене јутарњег дурења и плакања на путу до вртића добро су познате родитељима који се суочавају са овим изазовом. Сликовница Глишина тајна ауторке Миљане Пријић говори управо о једној таквој ситуацији и настала је с намером да помогне како деци тако и родитељима који се сусрећу са овим проблемом. 

Јунак приче је медведић Глиша који упорно одбија да се одвоји од своје маме и напусти породични дом. Не реагује на позиве другара да им се придружи у игри, проводи време код куће не желећи да изађе напоље чак ни на наговор родитеља. Међутим, све се полако мења од тренутка када Глиши почну да пристижу сасвим посебна писма из вртића.

Ауторка сликовнице Миљана Пријић прича нам о Гашином суочавању с променама са пуно топлине и нежности, односно управо онако како овај важан период у одрастању и захтева. Поред родитељског, Миљана има и вишегодишње професионално искуство у бављењу дечјим развојем. Радећи као психолог у једној предшколској установи у Београду, она се свакодневно сусретала с тешкоћама у прилагођавању деце на вртић, па отуда причу о Глиши можемо препоручити као један од начина на које можете да приступите решавању овог проблема. Први корак у савладавању страха од напуштања породичног дома јесте управо упознавање са непознатим, односно представљање детету новог окружења, као и активности које га у том окружењу очекују. У оквиру припрема за полазак у вртић овакав приступ у великој мери може олакшати адаптацију детета, па и родитеља, новонасталој ситуацији.  

Причу о Глиши и ликове медвеђе породице оживео је илустратор Немања Ристић са подједнаком дозом топлине и шарма, па смо сигурни да ће деца и родитељи у једнакој мери уживати и у илустрацијама и у овој симпатичној причи. 

Ову књигу можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa