Акција: Дани музике

21.06.2023

Поводом Светског дана музике припремили смо посебну акцију – цене одабраних музичких књига снижене су за 30%!

Акција траје до 27. јуна, а попуст важи за куповину на сајту и у књижарама Креативног центра (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Светски дан музике обележава се 21. јуна, а идеја о томе да музика добије свој дан настала је 1976. године у Француској, када је један амерички музичар, тада запослен на француском радију, предложио целоноћну музичку прославу првог дана лета. Први Фестивал музике одржан је 21. јуна 1982. у Паризу и од тада до данас Светски дан музике обележава се широм света.

На попусту од 30% су и одабране књиге о симпатичном псу Пеци, уз кога деца упознају различите инструменте и врсте музике. Уз књиге Пеца и шумски оркестар и Пеца и циркуски оркестар малишани ће сазнати како звуче клавир, виолина, флаута, труба, саксофон, бубањ и бројни други инструменти.

Издање Пеца воли оперу, са 11 изабраних арија из чувених опера,води мале читаоце иза оперске сцене, у сликовници Пеца воли Моцарта главни јунак проводи Светски дан музике уз најпознатије Моцартове композиције, а у књизи Пеца воли Вивалдија Пеца и другари крећу на карневал у Венецији. У оквиру ове акције снижене су и цене два нова издања из серијала о Пеци – Пеца воли реге и Пеца слуша афричку музику.

По сниженој цени доступне су и звучне бајке Аладин, Три прасета и Пепељуга, као и предивно илустрована картонска сликовница за најмлађе Моја музика за плес, која упознаје малишане са чувеним плесовима – салсом, рокенролом, тангом, хип-хопом и чарлстоном.

 

 

Корисни линкови

banka intesa