НОВО! ОЛГА и тајанствени смрдљиви створ

27.06.2023

Уколико ваше дете воли природу и сва она необична створења која се у њој крију, онда га свакако морате упознати са Олгом. Ова девојчица је права заљубљеница у животиње и воли их без разлике да ли се ради о неком љигавом гмизавцу, ракуну или нежном лептиру.

Олга не воли баш много да се дружи с људима, али зато просто обожава животиње. Ево шта она каже о себи: Кад порастем, бићу светски позната научница која проучава животиње. Изучаваћу их и откриваћу чудне нове врсте – почев од ружичастог смрдљивог створа ког сам пронашла у канти за ђубре.

Књига Олга и тајанствени смрдљиви створ ауторке Елиз Гравел намењена је млађим основцима, посебно онима који воле форму стрипа.

Олга не воли да се дружи с децом, а нарочито је нервирају комшинице Лале које стално истичу како је другачија и не воли ствари попут других девојчица. Непрекидно је окружена животињама, а њена најбоља другарица је паучица са осам ногу по имену Рита. Олгина авантура почиње оног дана када у канти за смеће пронађе необичног и помало смрдљивог створа. Једино што о њему зна јесте да се зове Пуф и да не припада ниједној познатој животињској врсти. Желећи да открије његово порекло, Олга креће у научно истраживање и успут открива бројне занимљивости о животињама и људима…

Ауторка Елиз Гравел је канадска илустраторка која уједно и пише књиге за децу, па је ову причу реализовала у форми полустрипа користећи и цртеж и текст како би све Олгине поруке пренела малим читаоцима. Елиз се у својим књигама бави темама једнакости и прихватања различитости, а често истиче и како је један од њених циљева да приближи деци науку. Управо отуда Олга је помало атипична јунакиња, будућа научница коју интересују чињенице, воли да истражује свет који је окружује и са пуно духа и одважности брани како себе и своје ставове тако и права животиња. Ова забавна књига обилује илустрацијама у којима доминирају поједностављене форме, симпатични ликови деце и животиња и стилизација која је блиска дечјем цртежу. Верујемо да ће захваљујући управо оваквој комбинацији илустрације и духовитог текста Олга стећи верну публику и међу нашим читаоцима.

Ову књигу можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa