Нове интерактивне књиге за најмлађе читаоце

29.06.2023

Овог лета припремили смо велики избор интерактивних књига које су одличан избор за најмлађе читаоце!

Интерактивни елементи – прозорчићи, точкићи, различити звукови – подстичу децу на игру, због чега ове књиге делом сматрамо и играчкама. Одличне су за први сусрет детета с књигом и велика помоћ родитељима да деци приближе књиге и читање од најранијих дана.

При избору књиге за бебе родитељи се често одлучују за пластичне сликовнице за купање које у води мењају боју. Ја се купам је нова књига у серијалу књига за купање. Главни јунак је беба која се испрља у разним ситуација, те јој је неоходна купка. Захваљујући специјалном ефекту, у додиру с топлом водом магично нестају мрље са слика из ове књиге – с бебиног лица, руку и тела. Уз ову књигу купање постаје много лакше и забавније, а дете играјући се усваја нова знања.

Међу најпопуларнијим издањима за децу су сликовнице с прозорчићима. Нове сликовнице Возимо се и Воћепоред прозорчића имају и точкиће, па су одличне за игру и учење првих речи. Уз ове сликовнице деца ће упознати различите врсте воћака и превозних средстава и научити њихове називе.

За савладавање првих појмова препоручујемо и две нове књиге из едиције Прва сазнањаСело и Диносауруси.Уз ове забавне интерактивне књиге с точкићима за окретање најмлађи читаоци ће открити многе занимљивости о животу на селу и о свету диносауруса. Прва сазнања о животињама које живе у сеоском дворишту, о пољопривредним машинама, али и о фасцинантним животињама које су некада насељавале нашу планету, дата су у кратким, једноставним текстовима, као и у виду питања и одговора до којих се долази окретањем точкића. Оно што посебно карактерише ове књиге су реалистични фото-прикази призора са села и диносауруса.

Интерактивна издања која у претходних неколико година спадају међу најпопуларније књиге за најмлађе јесу звучне књиге. Ове књиге специфичне су по томе што притиском прста на означене кружиће на страницама деца могу да чују различите звукове и мелодије. Најновије издање у едицији музичких књига Креативног центра је књига француске ауторке и илустраторке Марион Бије Најлепша плесна музика, у којој мале читаоце очекује дванаест мелодија – од валцера, фокстрота и танга до рокенрола, хип-хопа и хауса. Стигао је и нови тираж омиљеног издања Музика света, уз које деца крећу на путовање око света слушајући музику из разних земаља –Грчке, Шпаније, Кубе, Јапана и других.

Нове књиге за најмлађе читаоце можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa