Радионице у јулу

03.07.2023

Овог месеца у плану су три бесплатне радионице за децу које ће се одржати у Клубу књижари „Креативни центар“, у Македонској 30, у Београду.

Пријаве за учешће подносе се путем онлајн контакт формулара. Рок за пријаву је док се групе не попуне, а наредни термини за радионице биће објављени у септембру.

Циљ радионица је да се деца упознају с новим издањима Креативног центра, да се забаве, али и да се код њих подстакну позитивне асоцијације у вези с књигама. Такође, кроз игру и дружење деца ће почети да простор књижаре посматрају као место где се може научити много тога новог и веома креативно провести слободно време.

РАДИОНИЦЕ СУ БЕСПЛАТНЕ!

ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ због ограниченог броја учесника, па ако желите да ваше дете присуствује некој од наредних радионица јавите нам се што пре!

Попуните и проследите формулар за пријаву, након чега ће вам на мејл бити послата потврда (ако вам се учини да одговор касни, проверите фолдере Spam или Promotions).

Радионица – ТАЈАНСТВЕНИ СЕРВИС ЗА ПОПРАВКУ ЗМАЈЕВА И ДИРИЖАБЛА - ГРУПА ЗА ОВУ РАДИОНИЦУ ЈЕ ПОПУЊЕНА!

Термин: субота, 8. јул
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 8 до 11
Број места: 20

На овој радионици дружићемо се са Весном Кнежевић, ауторком новог романа за основце Тајанствени сервис за поправку змајева и дирижабла.  Са Весном ћемо разговарати о авантурама јазавичара Фоксија и његових пријатеља које се дешавају у чаробном селу Елизенхајм, које неодољиво подсећа на село Бело Блато у коме ова ауторка живи.

Јазавичар Фокси и његови пријатељи Гусан и Мачор посећују Сервис за поправку змајева и дирижабла и тамо упознају Пилота, залуђеника за парне машине и механичке справице. Овај необични стимпанкер приредиће им незабораван лет параглајдером све до Ковача, који с гомилом патуљака живи на Тителском брегу. Већ вам звучи уврнуто? Али чекајте! Пријатеље тек очекују спуст низ планински тобоган и сусрет с ловокрадицама…

ЗА РАДИОНИЦУ ТАЈАНСТВЕНИ СЕРВИС ЗА ПОПРАВКУ ЗМАЈЕВА И ДИРИЖАБЛА МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ  

................

Радионица – КАД СТВАРИ ПОЉУДЕ - ГРУПА ЗА ОВУ РАДИОНИЦУ ЈЕ ПОПУЊЕНА!

Термин: субота, 15. јул
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 7 до 10 година
Број места: 15

На овој радионици дружићемо се са Драганом Младеновић, ауторком збирке песама Кад ствари пољуде. Са ауторком ћемо прочитати неке од песама из ове збирке и разговарати о томе како је настала ова необична збирка, а након тога ћемо покушати да нацртамо неке од необичних предмета описаних у песмама.

Читаоце очекује забавна читалачка авантура чији су главни јунаци ствари, које се, када пољуде, понашају врло чудно, чак чудније него људи. Виљушка ће поверовати да је музички инструмент, креденцу ће испасти зуб, неваспитани фломастери ишараће целу кућу, а тегла ће затражити да јој се врате сви њени корнишони.

ЗА РАДИОНИЦУ КАД СТВАРИ ПОЉУДЕ МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ  

..................

Радионица – МИ СМО ОВДЕ - ГРУПА ЗА ОВУ РАДИОНИЦУ ЈЕ ПОПУЊЕНА!

Термин: субота, 22. јул
Време одржавања: 11.00 – 12.00 h
Узраст: од 5 до 7 година
Број места: 15

На овој радионици представићемо сликовницу Ми смо овде: Белешке о животу на планети Земљи, чувеног аутора и илустратора Оливера Џеферса. Заједно ћемо прочитати ову сликовницу, а потом ћемо решавати мале мозгалице и играти игру пријатељства.

Сликовницу Ми смо овде Џеферс је написао и илустровао током прва два месеца родитељства са идејом да објасни свом сину где је управо стигао. Иако је сликовница првобитно била намењена његовом детету, аутор је успео да је учини универзалном и да обухвати сву децу и све родитеље. Било да је у питању сложени рељеф планете (џомбасто, шиљато, мокро), спознаја где смо ми у у свемиру или какав све може бити наш однос према другима (... али то не треба да те завара: сви смо људи), Џеферсова препознатљива мудрост прожета хумором одлично допуњује његов систем вредности у коме владају толеранција и доброта. 

ЗА РАДИОНИЦУ МИ СМО ОВДЕ МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ ОВДЕ  

Корисни линкови

banka intesa