НОВО! Пуж морем скита на репу кита

09.08.2023

„Пуж морем скита на репу кита“ је узбудљива прича о авантурама два друга чијем пријатељству ништа не може стати на пут.

Ово је шеста заједничка сликовница чувеног тандема – ауторке Џулијe Доналдсон и илустратора Акселa Шефлерa. Објављена је у Великој Британији 2003. године и отада је преведена на више од тридесет језика и продата у 3,5 милиона примерака широм света. По њој је урађен мјузикл, а прича о киту и пужу добила је и своју екранизацију. Анимирани филм, премијерно приказан на Божић 2019. године на Би-Би-Сију, видело је 7,5 милиона гледалаца, а 2022. године награђен је са две BAFTA награде – за најбољу анимацију и за најбољег режисера. Такође, на музичкој платформи Spotify љубитељи ове књиге могу чути професионално снимљену песму о пужу и киту.

Сликовницу Пуж морем скита на репу кита The Times је назвао „одважном и бриљантном“, а Guardian „правим уживањем за читање наглас“.

„Ова прича ми је међу најдражима које сам написала, можда зато што осећам да сам у њој ухватила нешто од поетике Едварда Лира, у чијим сам песмама уживала као дете. Одувек сам волела приче чији су јунаци изразито велики или мали, па сам се јако обрадовала када сам дошла на идеју да пишем о киту и пужу. Такође, то је била добра прилика да напишем морску причу, јер ми је Аксел рекао да му је помало досадило да црта дрвеће и олујно небо (иако у књизи постоји једно олујно небо)“, објашњава ауторка Џулија Доналдсон.

„Поред тога што јасно и гласно шаље поруку да морамо чувати природу, ова прича на ефектан начин показује да су на свету могућа најразличитија пријатељства.“

Publishers Weekly

Ексклузивно, само на нашем сајту и у нашим књижарама у Београду и Нишу можете набавити љупку и мекану плишану играчку – ПУЖ И КИТ – направљену према главним јунацима из ове сликовнице.

Корисни линкови

banka intesa