Вебинар за наставнике: ДОДАТНИ МАТЕРИЈАЛИ за основце

01.09.2023

Позивамо вас да се пријавите на бесплатни вебинар за учитеље на којем ће бити представљени ДОДАТНИ МАТЕРИЈАЛИ за основце!

Вебинар је бесплатан и биће одржан у среду, 6. септембра, у 19 h помоћу апликације Zoom

Трајање: 45-60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Ауторка Зорица Нобл представиће учитељима серијал књига  Супер задаци, чији је она аутор, а који је намењен ученицима првог, другог и трећег разреда основне школе.
Ове радне свеске садрже велики број тематски груписаних задатака којима се на забаван начин увежбава школско градиво из предмета математика, српски језик и Свет око нас. У оквиру сваке теме ученике чекају бројне активности: да прочитају причу, реше разноврсне задатке различитог нивоа сложености, израчунају, истраже, кажу шта мисле, креирају и направе оно што су сами осмислили.

Ауторка ће представити још две серије додатних материјала за основце које је превела и адаптирала – радне свеске из серијала Учимо да мислимо, које садрже свакодневне двадесетоминутне активности за развој мишљења, засноване на примерима из српског језика, математике, природе и друштва, ликовне културе и грађанског васпитања, као и збирке из серије Задатак на дан, у којима се налазе текстуални задаци из математике за увежбавање школског градива на забаван начин.

Зорица Нобл (1968) рођена је у Прокупљу. Завршила је Педагошку академију у Алексинцу, а затим Учитељски факултет у Београду. Више од двадесет година ради као учитељица у основној школи. У сарадњи с колегиницом написала је уџбенички комплет за наставу почетног читања и писања за рад по комплексном поступку, у издању Креативног центра. Такође је коаутор уџбеничког комплета за предмет Природа и друштво за трећи разред, у издању исте издавачке куће. Превела је неколико радних свезака за основце са енглеског језика и прилагодила их градиву млађих разреда основне школе. 

Корисни линкови

banka intesa