Вебинар за васпитаче: Радни листови као подршка искуственом учењу и развоју креативности код деце

07.09.2023

Позивамо вас да присуствујете вебинару на тему "Радни листови Креативног центра као подршка искуственом учењу и развоју креативности код деце".

На вебинару ће бити представљени радно-игровни материјали Ове приче на игру личеИграм се и размишљамВртић за маштање, а учеснице ће пренети своја искуства у коришћењу ових издања у раду с децом.

Учешће је бесплатно, а вебинар ће бити одржан у уторак, 12. септембра, с почетком у 19h, помоћу апликације Zoom.

На вебинару ће говорити:

Дијана Копуновић Торма, психолог у ПУ Наша радост у Суботици и будући професор на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди (говориће о радно-игровним материјалима у контексту нових основа програма) и

Тања Ћирић, васпитач у ППУ Кунг Фу Панда (говориће о свом искуству у раду и о видовима коришћења радно-игровних материјала Креативног центра).

Трајање вебинара: 4560 минута.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

За све учеснике обезбеђена је потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Ове приче на игру личе,Вртић за маштање и Играм се и размишљам су радно-игровни материјали намењени деци, васпитачима и родитељима. Садржаји у овим радним сликовницама усклађени су са захтевима новог програма Године узлетаи имају одобрење Министарства просвете за коришћење у предшколским установама.

Играм се и размишљам је вишенаменски радни материјал који се бави основним математичким појмовима, али истовремено излази у сусрет и дечјој потреби за игром и покретом. Кроз 32 теме дете стиче потребне математичке компетенције које су важне за припрему за полазак у школу. Овај радни материјал 2021. године је освојио Награду Најбољи европски уџбеник, коју додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија и Европско удружење издавача уџбеника.

Ове приче на игру личе је радно-игровни материјал намењен почетном описмењавању деце у узрасту од 5 до 7 година. Књига је обликована у форми блока,а деца се упознају са свим словима азбуке у оквиру 30 различитих тема.

Радно-игровни материјал Вртић за маштање садржи приче, активности, питања и задатке који су покретачи истраживачког процеса и у потпуности су усмерени на дете и његове потенцијале. Дат је најшири избор могућих активности које су у вези с различитим аспектима дечјег развоја – од графомоторичког до језичког и логичко-математичког.

Корисни линкови

banka intesa