Вебинар за наставнике: Животне вредности и школа

21.09.2023

У складу с препорукама које је Министарство просвете упутило школама пре почетка школске 2023/2024. године – Смернице за организацију и реализацију рада у основним и средњим школама – у школама се организују различите активности усмерене ка неговању емпатије, вредностима међусобног поштовања, сарадње и солидарности, уз уважавање различитости.

У жељи да допринесе успешности овог важног програма, Креативни центар организује бесплатан вебинар на коме ћемо говорити о развоју позитивних људских вредности код ученика, о значају вредности у свакодневној комуникацији и развоју вештина важних како за добробит сваког појединца, тако и за добробит друштва у целини.

Позивамо вас да се пријавите на вебинар, на коме ће бити речи и о приручнику Животне вредности, из наше познате едиције приручника за наставнике и васпитаче Креативна школа, који сада поново објављујемо како бисмо свима који раде са децом обезбедили додатну стручну подршку.

Вебинар ће бити одржан у четвртак, 28. септембра, у 19 h, помоћу апликације Zoom.

На вебинару ће говорити Биљана Михаиловић, психолог у ОШ Јован Ристић у Борчи.

Трајање: 45–60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара биће вам прослеђен линк за приступ.

Сви учесници добиће потврду о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Програм Животне вредности, који је у основи приручника Животне вредности, намењен је васпитачима, учитељима и свима онима који раде с децом, а који су забринути због пораста насиља у свету, опште кризе вредности и одсуства поштовања међу људима. Активности које овај програм нуди подстичу развој самопоуздања, критичког мишљења, емоционалне интелигенције и креативног изражавања – тај неопходни скуп вештина које ће оспособити дете да позитивно одговори на сталне промене у друштву и његове различитости.

У приручнику ћете пронаћи:

• циљеве, поступке и разрађен план радионица за децу, који обрађују једанаест кључних вредности: мир, поштовање, љубав, одговорност, срећу, толеранцију, сарадњу, поштење, скромност, једноставност и јединство;

• радионице које подједнако подстичу оспособљавање деце која се боље развијају учећи и држећи се правила и деце која воле да испробавају различите приступе решавању проблема; такве радионице стимулишу размишљање, маштање, писање, певање, цртање и разговарање;

• примере који се могу користити при вођеним фантазијама, песме и приче о којима се може разговарати.

Биљана Михаиловић је завршила школску психологију и педагогију на Филозофском факултету у Београду. Иза ње је већ 29 година радног искуства, а тренутно ради као стручни сарадник – психолог у ОШ Јован Ристић у Борчи. Ангажована је као саветник – спољни сарадник за заштиту од насиља при Министарству просвете. Учествовала је у реализацији бројних пројеката и акредитованих обука за наставнике. Члан је Националног просветног савета као представник Друштва психолога Србије. Редовно одржава радионице за наставнике и родитеље у школи у којој ради.

Корисни линкови

banka intesa