НОВО! Кит са трегерима

01.10.2023

Гусарски приправник Добрица унук је чувеног гусарског капетана Немилосрдног Максе и јунак популарног серијала књига за читаоце почетнике!

Серијал Гусар Добрица је посвећен гусарској дружини коју, поред Добрице, чине и гуска Љубинка, мачак Згубидан и љубазна Мушкатла, а њихове авантуре одвијају се на маленом Острву скривеном таласима жита, усред Панонског мора.

Кит са трегерима, последњи наставак овог серијала, доноси нам нову авантуру мале гусарске дружине. У првој књизи Једрењак у кукурузу – они су били у потрази за једрењаком Морско прасе, у Ковчегу за бостан упознали су зеца бостанџију и један врло прождрљив гусарски ковчег, док у трећој књизи дружина креће у пецарошку авантуру у којој ће се суочити са страшном немани. Упркос упозорењу које су добили од страшила о томе да је уништено поље кукуруза и да се највероватније ради о киту, они ће се неустрашиво упустити у пецарошки двобој. Сасвим неочекивано упецаће најобичније трегере, који ће им открити о каквој немани се заправо ради.

Серијал прича о гусару Добрици доноси читаоцима много забаве, уз дивне поетичне слике онеобиченог света са обала Панонског мора. Авантуре јунака који плове бескрајним пространствима жита увешће нас у безгранични свет дечје маште и на најбољи могући начин подсетити на то колико је игра драгоцена и важна у животима наших најмлађих читалаца, како она измаштана речима и песничким сликама, тако и она стварна.

Префињеним и богатим стилом, мајсторским приповедањем и пажњом коју посвећује својим књижевним јунацима Златко Васић већ је освојио срца читалаца, а уједно и заузео место међу најбољим ствараоцима савремене дечје књижевности код нас. Његов роман за децу Чудесно путовање добио је 2017. године две престижне награде – Невен и Доситејево перо – а недуго затим уврштен је и у допунски избор лектире за ученике четвртог разреда.

Књигу Кит са трегерима илустровао је Младен Анђелковић уносећи у слике Добричиног света много топлине и хумора, па смо сигурни да ће мали читаоци подједнако уживати и у причи и у илустрацијама које је прате. 

Књиге из серијала Гусар Добрица можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa