НОВО! Клуб бебиситерки

10.10.2023

Кристи је пала на памет сјајна идеја, коју је затим разрадила са својим најбољим другарицама. Тако су њих четири – Кристи, Мери Ен, Клаудија и Стејси – основале Клуб бебиситерки.

Све оне су и пре тога повремено чувале децу и идеја је била да оснивањем клуба ускладе те активности, удруже се с другим девојкама које исто то раде и да оглашавањем стекну нове клијенте.

Није лако бити бебиситерка – на оглас се могу јавити они који би само да зафркавају телефоном, или они који не разумеју да бебиситовање не подразумева чување кућних љубимаца, или они који имају застрашујуће суседе. Па чак и познати клијенти могу бебиситерку довести у урнебесно смешне, мање смешне или излуђујуће ситуације, а о кењкавој деци да и не говоримо! Али наше бебиситерке увек пронађу решење.

Понекад је решење теже пронаћи за личне и породичне ситуације, проблеме типичне за адолесцентни узраст или оне кризе које адолесценте посебно погађају. Ауторка Рејна Телгемајер у овом забавном и духовитом графичком роману показује како се и с тим проблемима може изаћи на крај. Тако ћемо сазнати како се носи са ситуацијом у којој се структура породице мења, шта су то „разведена деца“ и зашто су она „посебна“, шта ако си зависник од модних хитова и шминке, како преживети када су родитељи строги и да ли заиста постоји тако велика тајна која се не може никоме открити, па чак ни најбољим пријатељицама.

Америчка стрип-ауторка Рејна Телгемајер као дете је била велика обожаветељка серијала романа Клуб бебиситерки ауторке Ен Мартин. Телгемајерова је предложила уреднику америчке дечје издавачке куће Scholastic да ове књиге адаптира и од њих направи графичке романе како би их приближила данашњим читаоцима. Њему се та идеја допала и тако је настала серија истоимених графичких романа. Књига Кристи има сјајну идеју први је део овог серијала, који је стекао велику популарност код читалаца широм света, а сада је преведен и на српски језик (књигу је превела Татјана Милосављевић).

Рејна Телгемајер је вишеструка добитница престижне Ајзнерове награде за стрип. Написала је графичке мемоаре о свом детињству Храброст, Осмех и Сестре, као и графичке романе Духови и Драма. Адаптирала је и илустровала четири графичка романа у оквиру серијала Клуб бебиситерки. Њена дела била су на листи бестселера Њујорк тајмса. Живи у Сан Франциску. Више података о Рејни Телгемајер наћи ћете на њеној страници  www.goraina.com.

Ову књигу можете можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa