НОВО! MOЈА СРБИЈА

11.10.2023

Ова репрезентативна књига кроз занимљиве приче говори о чарима и богатству наше земље, њеној бурној прошлости и славним личностима.

Аутор у сваком крају Србије открива нове лепоте, а својом личном причом позива читаоце на стално истраживање домовине, која се може још више волети када се добро упозна. Моја Србија биће подједнако занимљива свим генерацијама читалаца. Књига нуди обиље историјских и географских података, упознаје нас с великанима наше културе и уметности и њиховим достигнућима, описује природне реткости, те представља својеврстан илустровани водич кроз нашу земљу, који ће домаће читаоце инспирисати да планирају будућа путовања, а свима онима који живе ван граница Србије бити драгоцено подсећање.

„Током свог дугогодишњег учитељског, професорског, издавачког и ауторског рада имао сам прилику да обиђем целу Србију. Ова књига је прича о свему ономе што сам видео на тим путовањима. Желео сам да прикажем необично богатство наше земље, њену природу, воде, шуме, равнице, планине, али и разноликост онога што је људска рука стварала кроз векове – мостове, манастире, дворце, уметничка дела и све друго што нас који живимо на овим просторима обележава и покрећеʺ, истакао је аутор на почетку књиге.

Симеон Маринковић је рођен 1941. године у Попови код Блаца. Завршио је Учитељску школу и Вишу педагошку школу у Крушевцу, Филозофски факултет у Скопљу, магистрирао и докторирао на Филолошком факултету у Београду. Издавачку кућу Креативни центар, у којој и данас ради као главни уредник, основао је 1989. године. Аутор је и коаутор великог броја књига за децу и младе, као и бројних уџбеника за основну школу. Многе његове књиге освојиле су значајне награде у Србији и на међународним манифестацијама.

Душан Павлић (1968) илустратор је и графички дизајнер из Београда. Завршио је Факултет примењених уметности. Илустровао је више од стотину књига за издаваче широм света. Његове илустрације, које одликује духовит, домишљат и шармантан стил, награђиване су у Србији, Италији, Белгији и Бразилу. Добитник је Златног пера, награде за најбољу илустрацију у 1996. години. Илустрације за књигу С децом око света 1 објављене су у великом каталогу Болоњског сајма књига 1999. године.

Ову књигу можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa