ДРУЖЕЊЕ СА АУТОРИМА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА

16.10.2023

На 66. Међународном београдском сајму књига, на штанду "Kреативног центра" ("Арена", Хала 1) читаоце очекује близу 1500 наслова домаћих и страних аутора, дружење с писцима и илустраторима и специјални сајамски попуст!

Као и сваке године, на штанду Креативног центра аутори нових издања дружиће се са читаоцима и потписиваће књиге.

Ове године земља гост Београдског сајма књига је Француска. У делегацији француских аутора који ће се представити домаћој читалачкој публици је и композитор Феликс ле Бар. Он је један од аутора популарних звучних бајки за децу које су већ годинама међу најпопуларнијим издањима Креативног центра.

У уторак, 24. октобра, од 16 до 17 h – на штанду ове издавачке куће Феликс ле Бар ће потписивати своје звучне бајке, међу којима су Пепељуга, Црвенкапа, Мачак у чизмама, Аладин и Три прасета.

У четвртак, 26. октобра, од 17 до 18 h – своје књиге ће потписивати ауторке Драгана Младеновић, Ивана Нешић и Сунчица Ћирковић, као и илустратор Борис Кузмановић.

Драгана Младеновић је између два Сајма књига у Креативном центру објавила две збирке поезије – Три, четири, сад! и Кад ствари пољуде, затим сликовницу Срце од облака и трећи роман из серијала за читаоце почетник Господин Оливер Писма из Шуме зелене. Подсећамо читаоце и на њену популарну трилогију за тинејџере Све што (ни)сам..., као и на Дар-мар, збирку песама у којима се налазе уљези. Нову збирку песама Три, четири, сад!, као и збирку Дар-мар, фантастично је илустровао награђивани илустратор Борис Кузмановић.

Ивана Нешић нас је прошле године обрадовала трећим наставком серијала Зеленбабини дарови, под називом Новчић судбине. Друга и трећа књига овог популарног серијала надовезују се на истоимену лектиру за пети разред, а илустрације за ново редизајнирано издање радио је Добросав Боб Живковић.

Дебитантски роман Сунчице Ћирковић Мали пас великог срца, који говори о пријатељству дечака и пса, објављен је непосредно пре прошлогодишњег Сајма књига а већ је у припреми друго издање.

У четвртак, 26. октобра, од 18 до 19 h – са читаоцима ће се на штанду дружити Виолета Бабић. Дугогодишња лекторка и уредница у Креативном центру ауторка је популарних издања Књига за сваку девојчицу и Књига за сваког дечака, које су преведене на бројне језике. Виолета Бабић позната је и по својој трилогији Језичке цртице, као и по другим издањима, међу којима су Мој први сликовни речник српског језика, Књиге за девојке и њихове момке, Менопауза и друге.

У петак, 27. октобра, од 17 до 18 h – своје романе ће потписивати ауторке Весна Алексић, Весна Кнежевић и Александра Јовановић, а илустратори њихових књига Душан Павлић и Јакша Лакићевић цртаће посвете читаоцима.

Непосредно пред Сајам књига објављен је нови роман Весне Алексић Зомбилејци, са илустрацијама Душана Павлића. Овај роман је намењен млађим основцима, али очекујемо да ће у њему уживати и нешто старији читаоци. Креативни центар је досад објавио тринаест књига Весне Алексић, међу којима су најпознатије Крокодил пева, Сазвежђе виолина, Дуго мачје лето и Ловац на маслачке.

Ликовни уредник Креативног центра Душан Павлић илустровао је и роман Весне Кнежевић Тајанствени сервис за поправку змајева и дирижабла. Овај духовити роман упознаје нас с јазавичарем Фоксијем и његовом веселом дружином која дане проводи на улицама живописног војвођанског села Елизенхајм.

Међу романима објављеним ове године налази се и Петра је стварно отишла, други роман Александре Јовановић која је за своју прву књигу за децу Црна птица освојила Награду Политикиног Забавника и признање Минхенске библиотеке за децу и младе The White Ravens. Њен нови роман, који говори о пријатељству и одрастању, маестрално је илустровао млади илустратор Јакша Лакићевић.

Викенд на Сајму књига је већ традиционално резервисан за дружење са чувеним ауторским тандемом Јасминка Петровић– Добросав Боб Живковић, који су заједно радили на више од 15 издања Креативног центра, међу којима су Од читања се расте, Лето када сам научила да летим, Секс за почетнике и многа друга.

Њих двоје ће књиге потписивати у суботу, 28. октобра, од 16 до 18 h и у недељу, 29. октобра, од 12 до 14 h. У недељном термину придружиће им се и Ана Петровић, ауторка Стрипотерапије, књиге која је у протеклих годину дана освојила много значајних признања: Награду за књижевност за децу и младе Душан Радовићза 2022. годину, Награду Невен за најбоље дело из области илустрације, Специјално признање за младог дизајнера и многе друге.

Погледајте детаљан програм потписивања на штанду Креативног центра.

 

Погледајте избор најновијих издања која смо припремили за Београдски сајам књига.

Корисни линкови

banka intesa