„Креативни центар” на сајму у Франкфурту

18.10.2023

Издавачка кућа „Креативни центар” наступа ове године шеснаести пут самостално на Сајму књига у Франкфурту, који се одржава од 18. до 22. октобра 2023.

 На тој највећој и најзначајнијој издавачкој манифестацији на свету, која се одржава још од 1949, ове године се очекује 4000 излагача из 95 земаља.

Креативни центар имаће на овом сајму сопствени штанд, који ће, као и претходних година, бити место за размењивање искустава и утисака с многобројним издавачима, као и за представљање новина из сопствене продукције. Наступ у Франкфурту прилика је и за сусрет с многим пословним партнерима с којима је Креативни центар остварио контакте на Међународном сајму књига за децу у Болоњи, на којем излаже скоро двадесет година.

Издања Креативног центра преведена су на више језика и објављена су у двадесетак земаља – од Енглеске до Јужне Кореје – у којима су наишла на одличан пријем код читалаца. Када је реч о нашим најпродаванијим издањима у свету, књига Секс за почетнике је најпопуларнија и преведена је на двадесет шест језика. Пут у свет пронашле су и друге књиге из едиције Без длаке на језику, као што су БонтонШколаСлатка мала чедовишта, потом књиге из едиције Шта све Ана зна и велики хит – Књига за сваку девојчицу (преведена на двадесет и два језика) – али и многи други наслови.

Очекујемо да ће Креативни центар у Франкфурту одабрати много нових, оригиналних и занимљивих књига страних издавача, које ће у наредном периоду објавити и понудити својим читаоцима.

Корисни линкови

banka intesa