НОВО! Планета Земља. Лавиринти

09.11.2023

Ова богато илустрована књига садржи 60 лавирината, од којих је сваки изазовнији од претходног, а решења се могу проверити на крају књиге.

Оно што књигу Планета Земља. Лавиринти чини посебном јесте прилика да читалац открије многе занимљивости и лепоте које постоје на нашој планети док тражи прави пут кроз разне лавиринте.

Путоваће преко планина, пустиња и мочвара, пловиће по рекама и морима, прелазиће преко ледених санти, пролазиће кроз пиринчана поља и поред термалних извора. Силазиће у најмрачније океанске дубине, подземне пећине и руднике. Сазнаће шта су то естуари, гејзири и кишне шуме, како настају природни феномени попут торнада, монсуна, поларне светлости и вулканских ерупција, а откриће и шта се све може сазнати о историји планете захваљујући фосилним остацима. Посетиће Велики кањон Колорада, као и Мадагаскар, где ће се упознати са чудесним животињским светом тог острва. Многи лавиринти воде кроз станишта необичних биљних и животињских врста, као што су калифорнијске секвоје, аустралијске животиње или планинске гориле.

Теме неких лавирината односе се на становништво наше планете и разне људске делатности, а њиховим решавањем откривају се занимљивости о животу у градовима, о саобраћају, сателитима, преносу електричне струје, временској прогнози итд.

Посебне занимљивости јесу оне повезане са актуелним проблемима с којима се суочава људски род на Земљи, а тичу се очувања и заштите природе. Решавањем тих лавирината читалац ће сазнати понешто о рециклажи, заштити угрожених биљних и животињских врста, обновљивим еколошким изворима енергије, органској производњи, пошумљавању, чишћењу океана и спасавању река, скупљању пластичног отпада и другим сличним активностима.

Ову књигу можете можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa