Нове звучне књиге за најмлађе

13.11.2023

Четири нове звучне књиге за децу у издању "Креативног центра"!

Музика има изузетан значај за развој детета – доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење. Деца која време проводе уз музику, певајући и играјући се с родитељима или другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања. Један од начина на који се музика може унети у свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуковима и инструментима, као и с најразличитијим музичким жанровима.

У оквиру серијала Звучне књиге за најмлађе Креативни центар представља нове звучне књиге:

Моји инструменти и Инструменти света

У књигама Моји инструменти и Инструменти света потребно је да дете прстом притисне означене кружиће да би чуло звук различитих музичких инструмената – флауте, клавира, виолине, гитаре и ксилофона – али и неких необичнијих, попут бандонеона, флауте од бамбуса, коре, дарбуке и балалајке. На крају књиге дата је занимљива игра „Потражи, пронађи!“, у којој дете треба да препозна звуке појединих инструмената.

Срећан рођендан!

Када дете притисне прстом означене кружиће у овој звучној књизи, чуће звуке и мелодије који прате прославу рођендана – долазак другара, рођенданску песму, дување свећица, отварање поклона и веселу дечју игру. На крају књиге дата је занимљива игра „Потражи, пронађи!“, у којој дете треба да препозна одређене звуке и покаже слике на које се они односе.

Ту-туууу!

Када дете притисне прстом означене кружиће у овој звучној књизи, чуће звуке сирена различитих превозних средстава – аутомобила, камиона, бицикла, воза и брода. На крају књиге дата је занимљива игра „Потражи, пронађи!“, у којој дете треба да препозна одређене звуке и покаже превозна средства на која се они односе.

Корисни линкови

banka intesa