НОВО! Ја бих свуда с вама

27.11.2023

"Неке ствари буду боље кад се раде СКУПА.
Дует – може, али трио још је боља група."

Дивно је имати пријатеље који су уз тебе и у добру и у злу. Али понекад пријатељство уме и да се закомпликује! То најбоље знају Веверица и Меда, јунаци сликовнице Ја бих свуда с тобом, у издању Креативног центра, која се нашла у ужем избору за најбољу британску дечју илустровану књигу у 2021.

Шта ће се десити када се овом симпатичном дуету придружи и трећи члан, сазнаћете у наставку приче, новој сликовници Ја бих свуда с вама, иза које стоји исти тандем –ауторка Смрити Холс и илустратор Стив Смол, уз одличан римовани превод Дејана Беговића.

Веверица и Меда су нашли идеалан ритам за своје пријатељство. Свe je идилично, али онда се појављује Кока, која жели да им се придружи! Како ће Веверица и Меда прихватити нову другарицу? Да ли ће успети да се усагласе с њом и схвате да је дружење много лепше када је другара више?

Обе сликовнице намењене су деци у узрасту од 3 до 5 година, јер управо у том периоду она упознају нове пријатеље у вртићу или у парку. Књиге ће бити занимљиве и деци која имају браћу или сестре, будући да и односи у породици природно пролазе кроз добре и лоше дане. Ове приче на духовит и нежан начин говоре о толеранцији, разумевању и бризи о другима и подстичу родитеље и децу на разговор о тим темама.

Смрити Холс је ауторка преко тридесет књига за децу, које су преведене на 25 језика. Пре него што јој је писање постало сталан посао, радила је у издавачким кућама и на Би-Би-Сију као уредница програма за децу. Живи у Лондону с мужем и троје деце.

Стив Смол је радио као режисер, дизајнер и аниматор за Дизни студио, креирао је рекламне кампање и ТВ серије. Скоро тридесет година се бавио анимацијом када су га представници издавачке куће Simon & Schuster питали да ли је икада размишљао о томе да илуструје сликовницу за децу. Послали су му неколико прича, а када је прочитао текст Смрити Холс истог тренутка је знао да ће то бити његова прва сликовница. Након великог успеха ове књиге уследили су и наставци приче о веверици и меди, а потом је и сам написао и илустровао неколико сликовница. Живи у Лондону, а када не црта или не слика обично храни свраке у парку.

Корисни линкови

banka intesa